IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS SUNČANO: Dnevna temperatura između 25 i 32 stepena C… (foto)

Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle i niske oblačnosti…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06. VIII. 2023… 09: 58…  DANAS SUNČANO: Dnevna temperatura između 25 i 32 stepena… (foto)

U Sarajevu umjerena naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26.

U Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske oblačnosti.

Vejtar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni, jugu zemlje do 32.

srijeda, 06.09.2023. godine
Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz više sunca većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. U dijelu centralne Bosne nešto duže zadržavanje magle i naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana. 

Čitaj još:   STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

četvrtak 07.09.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i ugodnijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana su kod osjetljivih osoba moguće manje poteškoće, pretežno zbog nešto izraženijeg osjeta sparine i relativno visokih temperatura. Poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu zemlje do 33.

U subotu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 31, na jugu zemlje do 34 stepeni.

U nedjelju sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

izvor: ibalkan.net

Čitaj još:   CRNA GORA: Predsjednički izbori 19. marta...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more