IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VATROSLAV Belan: LP je u interesu “MANJE ZLO”, u ovom slučaju to je Vlada bez koalicije ZBCG… (foto)

Pratim kako će se mandatar Spajić odnijeti prema pritiscima koje trpi. U trenutnim političkim okolnostima u odnosu na poziciju Liberalne partije, ako već moramo da biramo, i ako nijesmo direktno uključeni već opoziciona partija, nama je u interesu “manje zlo”, a u ovom slučaju to je Vlada bez koalicije Za Budućnost Crne Gore, kazao je u emisiji Pressing, na Gradskoj televiziji, predsjednik Liberalne pratie Vatroslav Belan.

Navodi da struja, u pokretu Evropa sad, koja je spoznala da treba da se “vrati” Crnoj Gori i Podgorici je na liniji Liberalne partije i nada se da će ta struja u PES-u prevagnuti, napominjući “ako te struje uopšte postoje”.

“Moguće je da sve to bude nekakav igrokaz po nekom prethodnom istorijskom iskustvu. Često se pojavlju poređenja da današnji PES jako liči na rani DPS, iz devedesetih, samo što te faze kroz koje je DPS prolazio PES mnogo brže prolazi”, objašnjava Belan.

Kaže da ga ne čudi što predsjednik Milatović nije zaštitio bivšu predsjednicu Republike Hrvatske.

“Kada susjedna država negira postojanje Crne Gore kao države, postojanje Crnogoraca kao nacije, kada direktno prijete ukrajinskim scenarijom, predsjednik Milatović odgovori na način da je bolje da nije ni odgovorio. Tako da me uopšte ne iznenađuje što ne odgovara i ne pokušava da zaštiti gospođu Kosor od svog prijatelja koji je na besprizoran način uvrijedio bivšu premijerku Republike Hrvatske”, ističe Belan.

Čitaj još:   Od Grujičića ni glasa: Skinuo ploču o žrtvama po nalogu AMERIKANACA...

Komentariše kako očigledno vlada nervoza u odlazećoj vladi, kao i kod gospodina Milatovića što nam pokazuje i odluka predsjednika da zabrani novinarima unošenje mobilnih telefona na press konferencijama.

Osvrnuo se i na izjave Dodika.

“Gospodin Dodik nije ništa drugo nego glasnogovornik politike zvaničnog Beograda na teritoriji entiteta BiH. Dodik je samo jedan pion u igri zatezanja i popuštanja u odnosu na ono što su zahtjevi Zapada”, rekao je Belan komentarišući najavu Milorada Dodika da će se entitet na čijem je čelu otcijepiti od BiH ako visoki međunarodni predstavnik nametne zakon o državnoj imovini.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more