IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI USPJEH SJAJNE Lane PUDAR: Osvojila novu medalju na Svjetskom prvenstvu u Izraelu (foto, video)

Najbolja plivačica iz Bosne i Hercegovine, Lana Pudar, osvojila je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Izraelu…

NETANYA: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 07. IX. 2023… 18: 58… NOVI USPJEH SJAJNE Lane PUDAR: Osvojila novu medalju na Svjetskom prvenstvu u Izraelu (foto, video)

Drugo mjesto je Mostarka zauzela s vremenom 26.26 sekundi, a ispred nje je završila samo Leah Shackley iz Amerike s vremenom 26. 20…

Fenomenalna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je novu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Nakon što je prije dva dana slavila u utrci na 200 metara delfin, danas je Pudar bila drugoplasirana u disciplini 50 metara delfin.

Lana Pudar je danas nastupila u finalu Svjetskog prvenstva u Izraelu, u kategoriji 50 metara delfin stilom. Sa vremenom od 26. 26, Lana Pudar je zauzela drugo mjesto u ovoj disciplini te je osvojila srebrenu medalju.

Čitaj još:   SRCE DA PREPUKNE! Dječak koji je nastradao u masakru na Vračaru bio nevjerovatan talenat, igrao tenis, odličan đak, u žiriju za dječiju pjesmu Evrovizije: POGLEDAJTE I POSLUŠAJTE KAKO SVIRA... (foto, video)

Ispred nje bila plivačica iz SAD-a, Leja Šekli, koja je za samo šest stotinki bila brža od Lane. Bilo je zaista napeto i Lani Pudar je jako malo nedostajalo da dođe do nove zlatne medalje na SP, pošto je prije nekoliko dana osvojila prvo mjesto u kategoriji 200 metara delfin stilom.

Na postolje se popela i Olivia Wunsch iz Australije s vremenom od 26. 53 sekundi.

U nastavku možete pogledati kako je izgledala današnja trka.

BONUS VIDEO: Lana Pudar osvojila novu medalju na Svjetskom prvenstvu

izvor iBalkan.net