IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: DARIJO Vraneš hitno iselio DPS iz prostorija iz centra grada… (foto, video)

Demokratska partija socijalista se juče i zvanično iselila iz prostorija u centru Pljevalja, shodno odluci predsjednika opštine iz Nove srpske demokratije Darija Vraneša iz jula mjeseca…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 07. IX. 2023… 12: 58… PLJEVLJA: DARIJO Vraneš hitno iselio DPS iz prostorija iz centra grada… (foto, video)

Iz DPS- a, zvanično nijesu htjeli da se oglašavaju tim povodom…

– Tačno je da su nas iselili– rekao je izvor Pobjede.

Prema saznanjima tog lista, iako nije nađen zakupac za ekskluzivne prostorije u zgradi ,,Trepča“, Opština je insistirala na hitnom seljenju, čime se i Vraneš pohvalio na njemu bliskim lokalnim portalima.

– Te prostorije su u ekskluzivnom dijelu grada i vlasništvo su Opštine Pljevlja. Nedopustivo je da ih besplatno koristi bilo koja partija, pa makar to bio i DPS.

Za ovaj prostor su već zainteresovani vlasnici banaka, apoteka, advokati, jedan od trgovinskih lanaca itd. Opština može od zakupa ovih prostorija da ubira značajnu svotu novca. Moramo se konačno naučiti da nema privilegovanih, pa makar to bio do juče svemoćni DPS– rekao je Vraneš obrazlažući tu odluku.

Tvrdi da je njemu ,,na prvom mjestu interes građana Pljevalja“.

– U krajnjem, taj prostor ćemo ponuditi Domu penzionera ili Fondu PIO kako naši sugrađani starije dobi ne bi, kao do sada, morali da se penju na treći sprat. Što se tiče lokacije za kancelarije DPS- a, kolege iz ove političke partije će morati da izaberu između neke od prostorija u vlasništvu Opštine ili naknadu koja im po zakonu pripada ako uzimaju pod zakup prostorije od nekog privatnog lica, identično kao i druge političke partije.

Čitaj još:   DPS PLJEVLJA: Revizionistima ništa nije sveto... (foto)

Nema privilegovanih, sve je javno i transparentno, a interes građana je na prvom mjestu – rekao je Vraneš za lokalni portal ,,PV Svitanje“.

Iz DPS- a juče zvanično nijesu htjeli da se oglašavaju tim povodom. Podsjećaju da je Opština obavezna da obezbijedi prostor ili da plaća zakup političkim partijama. Vraneš je sredinom jula naredio i iseljenje neposlušne građevinske inspekcije nakon što je taj državni organ zapečatio nelegalni objekat Rudnika uglja.

– Mi smo prostorije, nažalost, koristili bez ugovora. Od Opštine nijesmo dobijali novac što nas sljeduje za zakup prostorija već smo koristili opštinske. Tako da smo nemoćni u ovoj situaciji – rečeno je ranije iz DPS-a.

DPS tražio smjenu Vraneša, krivična prijava protiv Lekića…

Izvori Pobjede ukazuju da je odluka Vraneša i revanšističkog karaktera.

– Odbornički klub DPS-BS je pokrenuo inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša zbog njegovog skandaloznog stava da će prekinuti praksu kićenja grada crnogorskim zastavama na Dan nezavisnosti, 21. maja, nazivajući tu tradiciju ,,cirkuskom predstavom“.

Čitaj još:   DPS PLJEVLJA: DEMOKRATE DA SE POGLEDAJU U OGLEDALO- AKO SMIJU

Osim toga, DPS je podnio krivičnu prijavu protiv stranačkog kolege Vraneša, smijenjenog direktora Milana Lekića i menadžmenta Rudnika uglja zbog prodaje uglja EPS- u i nezakonitog poslovanja. Svakako da su i to razlozi zbog kojih Vraneš žuri da iseli DPS– tvrdi izvor Pobjede.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more