IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Na Ahiret preselio prim. dr. hadži FERID Alić, bivši načelnik Zenice i ministar rada FBiH i pomoćnik direktora u JU „Dom zdravlja“… (foto)

Javna ustanova Dom zdravlja Zenica objavila je da je jutros u 67. godini iznenada na Ahiret preselio prim. dr. Ferid Alić, bivši direktor te ustanove i nekadašnji federalni ministar i načelnik Općine Zenica…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 07. IX. 2023… 18: 58…  TUGA VELIKA: Na Ahiret preselio prim. dr. hadži FERID Alić, bivši načelnik Zenice i ministar rada FBiH i pomoćnik direktora u JU „Dom zdravlja“… (foto)

Dženaza- namaz i ukop bit će obavljeni sutra na mjesnom groblju u džematu Tetovo u Zenici, nakon ikindije namaza u 17 sati…

Prim. dr. Ferid Alić, bivši direktor Javne ustanove “Dom zdravlja” Zenica, federalni ministar za rad i socijalnu politiku i načelnik Općine Zenice, preminuo je danas u 67. godini.

Ferid Alić, doktor stomatologije, jedan je i od osnivača SDA u Zenici.

Zajedno sa nekolicinom ideoloških istomišljenika svojim patriotizmom, hrabrošću i slobodarskim duhom borio se za otvoreno društvo i demokratske promjene 90-ih godina prošlog stoljeća.

Čitaj još:   Nikolaidis: Da, DRITANE, iza Otvorenog Balkana stoje...

Obnašao je dužnost ministra za rad i socijalnu politiku FBiH, te načelnika Općine Zenica 1997-2000. Prim. dr. Ferid Alić 12 godina je bio direktor JU “ Dom zdravlja “ Zenica, te osam godina pomoćnik direktora za medicinske poslove u JU “Dom zdravlja” Zenica.

“Uvaženog zeničkog načelnika, iskrenog stranačkog kolegu, dragog prijatelja dr. Ferida Alića pamtit ćemo po njegovoj humanosti, odmjerenosti, skromnosti i nesalomljivosti u borbi za unapređenje statusa i pozicije naših građana, naše lokalne zajednice i naše domovine Bosne i Hercegovine”, naveli su iz SDA Zenica.

Dženaza i ukop dr. Alića biće u petak u 17,00 sati u džematu Tetovo kod Zenice, nakon ikindije namaza. Komemoracija će se održati isti dan u Velikoj sali Grada Zenica, Trg Bosne i Hercegovine 6, Zenica s početkom u 12 sati.

izvor iBalkan.net