IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: DRITANOVA nova ekskurzija u Njujork koja će skupo koštati građane i državu CRNU GORU… (foto)

Odluka Dritana Abazovića da pored predsjednika Crne Gore i njegove izuzetno brojne čak devetočlane delegacije iz kabineta, na sjednicu Skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku ide i on sa svojom šestočlanom, skandalozna je zloupotreba pozicija i bezobzirno arčenje novca svih građana naše države, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“Podsjećamo da je prošle godine Abazović tada sa desetočlanim timom iz svog kabineta, u tehničkom mandatu, boravak u Njujork koristio za ličnu samopromociju tako što je paradirao, zabavljao se, vozio bicikl, pokazujući malograđansku i nezrelu stranu sopstvene ličnosti i karaktera”, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, nakon te prošlogodišnje vladine ekskurzije po Njujorku njenom Generalnom sekretarijatu uputili su zahtjev da upoznaju javnost sa svrhom putovanja premijera u tehničkom mandatu u SAD, ulogom svakog pojedinačnog člana delegacije, kao i sredstvima koja su tom prilikom utrošena. 

“Međutim, kako njihov odgovor nikada nije dostavljen, a građani nijesu udostojeni informacije kako se i zašto troši njihov novac, ove godine je “nonšalantno” nastavljena praksa zloupotrebe službenog položaja”, ističu u saopštenju.

Čitaj još:   ZBOGOM, DIVNA: Ukopana majka Jelene Karleuše...

Kako dodaju, osim što se nemilice troši novac iz državnog budžeta, ovaj incident predstavlja veliku blamažu za našu državu. 

“Ako se sabere broj članova dvije delegacije koju čine premijer i predsjednik države, sa brojnim članovima njihovih kabineta, plus crnogorski predstavnici koji u stalnoj misiji borave u Njujorku, dolazi se do frapantnog broja od preko 20 članova?!

Tako će država koja ima velike probleme sa siromaštvom, nezaposlenošću, životnim standardom građana, imati najbrojniju delegaciju i troškove koje ni najbogatije države neće sebi dozvoliti.

Pored toga što će crnogorske dvije delegacije djelovati tragikomično pred našim međunarodnim partnerima, njihova brojnost, doprinijeće dodatnom urušavanju godinama mukotrpno građenog međunarodnog ugleda i reputacije Crne Gore”, zaključuju iz DPS.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more