IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONTROVERZE Crne Gore: VLADIMIRA Martinovića, zovu ”šega” i ”kolašinski balvan” ali i Zavod za zapošljavanje? (foto)

Iako se Vladimir Martinović, kao uostalom svaki visoki funkcioner njegove licemjerne partije Demokrate, predstavlja kao veliki legalista i borac protiv nepotizma, prema saznanjima Portala Aktuelno iz pouzdanih izvora, on je veoma dobro iskoristio svoj položaj da ”uhljebi” sebe i veliki dio svoje familije.

KOLAŠIN: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, petak, 08. IX. 2023… 13: 58… KONTROVERZE Crne Gore: VLADIMIRA Martinovića, zovu ”šega” i ”kolašinski balvan” ali i Zavod za zapošljavanje? (foto)

Otežvajuća okolnost za Martinovića, koja njegova nepočinstva podiže na mnogo veći nivo, jeste u tome što je ova persona, u stilu neopjevanog demagoga i lažova, godinama kritikovala bivšu vlast predvođenu DPS-om, za nešto što on radi i to u mnogo većem obimu nego bilo koji ”depeesovac”

Visoki funkcioner Demokrata Vladimir Martinović, iako prilično anemična politička figura na lokalnom, ali i državnom nivou, u posljednje vrijeme počeo je veoma da se ističe, jer polako postaje sinonim za licemjerje, demagogiju, ali i nemoć države da se obračuna sa korupcijom i kršenjem zakona među javnim funkcionerima.

Martinović, koji kršeći Zakon o spječavanju korupcije obavlja dvije javne funkcije – predsjednik je Opštine Kolašin, a poslaničke funkcije se nije odrekao, pokazuje da su mu privilegije i fotelja mnogo miliji od prava koje je studirao.

Osim kršenja Zakona o sprječavanju korupcije, za licemjernog Martinovića posljednih dana vezuje se i afera sa nelegalnom sječom šume, jer kako smo pisali, dvostruki javni funkcioner nelegalno je posjekao drveće izbjegavajući zakonske procedure kojima se štiti šuma, priroda i ekologija.

Portal Aktuelno je pisao o tome da je, mimo svih  zakonskih procedura, Martinović sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Osim što je prekršio procedure, Martinović je oštetio državni budžet jer nije platio ni centa od predviđene takse.

„Prvi“ čovjek grada odavno je u Kolašinu poznat po ovom „poduhvatu“, a tako je dobio i nadimak „šega“, od skorije i ”kolašinski balvan”.

Međutim, afera sa ilegalnom sječom šume, bespravnim lagerisanjem, odvoženjem i prodajom drvne mase i kršenje Zakona o sprječavanju korupcije nijesu jedine kontroverze koje se vezuju za političkog licemjera i demagoga Martinovića.

Martinović ili Zavod za porodično zapošljavanje

Iako se  Vladimir Martinović, kao uostalom svaki visoki funkcioner iz njegove licemjerne partije Demokrate, predstavlja kao veliki legalista i borac protiv nepotizma, prema saznanjima Portala Aktuelno iz pouzdanih izvora, on je veoma dobro iskoristio svoj položaj da ”uhljebi” sebe i veliki dio svoje familije.

”Vladimir Martinović prvo je bio zapošljen po ugovoru o djelu u Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija, kad je prije nekoliko godina njegova partija (tadašnji SNP, zatim Demokrate)  prvi put imala priliku da bude u loklanoj vlasti u Kolašinu.

Čitaj još:   MILAN Pipun Knežević: Ambasador Felten, kao Kriger iz "Otpisanih", koji izdaje naređenja Nedićevim agentima... (foto)

Zatim je otišao u partiju i tražio da mu zaposle sestru (ime i prezime poznato redakciji). Ona je tada zapošljena u preduzeću Vodovod i kanalizacija kao pravnica”, rekli su naši izvori dobro upućeni u situaciju sa partijskim zapošljavanjem u porodici Martinović.

Zatim, kako dodaju naši izvori, kad su preuzeli vlast na državnom nivou nakon 30. avgusta 2020.  Ugovorom o preuzimanju, ta ista sestra postala je šef pravne službe u CEDIS-u, jer su tamo plate mnogo veće nego u lokalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija u kojem je do tada radila.


Da li je Martinović privatizovao Kolašin i koristi ovu Opštinu kao bazu za ostvarivanje svojih ličnih planova?

”Druga Martinovićeva sestra (ime i prezime poznato redakciji) se preko jedne agencije za zapošljavanje, izbjegavajući konkurs, zaposlila na mjestu savjetnice za marketing tadašnjeg Generalnog direktora Skijališta Đura Miloševića, iako je prije toga radila kao konobarica! Ali ni to nije sve, jer se Martinovićeva supruga takođe preko iste agencije zapošljava u Skijalištima, koja su joj samo odskočna daska za naredno zapošljenje u CEDIS-u, jer je ta firma san svakog uhljeba zbog visokih plata”, rekli su naši izvori.

Kako dodaju, ni tu nije kraj Martinovićevom bezgraničnom nepotizmu.

”Martinovićev stric zapošljava se takođe u CEDIS- u, a sestra od strica (ime i prezime strica i sestre poznato redakciji) je zapošljena u Ministarstvu prosvjete još kad je ministarka bila Vesna Bratić.

Od kada je postao predsjednik Opštine krajem prošle godine, u kolašinskoj opštini su počela da se izmišljaju mnoga nova radna mjesta, a sumnja se da je razlog tome da bi Martinović mogao da nastavi da zapošljava po partijskoj liniji”, rekli su naši izvori.

Bezobrazluk ispraznog demagoga

Otežavajuća okolnost za Martinovića, koja njegova nepočinstva podiže na mnogo veći nivo neljudskosti, jeste u tome što je ova persona, u stilu neopjevanog demagoga i lažova, godinama kritikovala bivšu vlast predvođenu DPS- om, za nešto što on radi i to u mnogo većem intenzitetu nego bilo koji ”depeesovac”. Stoga nije ni čudo što je među Kolašincima nakon nadimaka ”šega” i ”kolašinski balvan” dobio još jedan pseudonim– ”Zavod za zapošljavanje”.

Slučaj sa zapošljavanjem nije jedini eksplicitni primjer Martinovićevog bezobrazluka i licemjerja.

Kolašincima je licemjerstvo Martinovića odavno poznato, jer je on nakon što je po svom nahođenju i mimo pravila i propisa ošegao, lagerisao i vjerovatno prodao stabla o kojima smo ranije u tekstu pisali, naprasno postao i ekolog. Martinović koji sebe predstavlja kao velikog borca za zaštitu životne sredine, išao je da blokira pravljenje mini hidro elektrana i branio je postavljanje vojnog poligona na Sinjajevini, gdje je redovno učestvovao na protestima.

Čitaj još:   Suzana Pribilović: DRITANOV ministar Šćekić današnjom izjavom ušao u pravne anale...
Samo jedan u nizu deamgoga i licemjera iz partije Alekse Bečića

Kada je, međutim, njegov lični interes u pitanju, nije se zamarao ni zakonima ni ekologijom u devastaciji prostora. ”Ekologu” Martinoviću ljubav prema prirodi nije smetala ni kada je na Skijalištu Kolašin, u sred planine, napravljen parking do samog ulaza na stazu, takođe mimo zakona i propisa.

Kao što je zanemario pravo države u kojoj vrši čak dvije funkcije, tako je zatomio i ekologa u sebi kada je trebalo da ošega drva, ili da se parkira nelegalno na Bjelasici. Kada tome dodamo da se ofirao kao drski licemjer zaposlivši čitavu familiju u državnim preduzećima, dok je godinama ”urlao” protiv partijskog zapošljavanja i upirao prstom u bivšu vlast, postaje jasno o kakvom se formatu ličnosti radi.

Martinović je školski primjer oportuniste koji je zajahao na talasu demagogije i praznih obećanja i nakon što je zauzeo vlast. Umjesto da raskrsti sa zaostavištinom prošlosti kao što su nepotizam, korupcija, nepoštovanje zakona i propisa o kojima je pričao, on je te društvene devijacije samo digao na još veći nivo zbog zadovoljenja lične koristi.

Aktuelni dvostruki javni funkcioner iz Kolašina, perjanica crvenokravataških demagoga Alekse Bečića, postao je samo virus nove modifikovane društvene bolesti koja je sve devijantne pojave bivše vlasti podigla na viši nivo, a uz to stopirala sve pozitivno što je učinjeno.

Ovakva devijantnost zavrjeđuje poseban tekst, koji će biti svojevrsna dijagnoza društvene bolesti koja je zahvatila Crnu Goru nakon ”oslobođenja”. (U.P.A. ) 

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more