IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAŽI NEDOSTOJNOG Jovana MIĆOVIĆA: Ustoličenje ti nijesu omogućili Bog i crnogorski sveci, već Vučić, BIA i domaća fukara! (foto)

Izjava da su mu Bog i crnogorski sveci– Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški, pomogli na dan ustoličenja, gnusna je i bezočna laž nedostojnog svetosavskog crnomantijaša.

Njegovo ustoličenje omgućila je veleizdajnička vlast, srpska BIA i vojni helikopter NATO- a, a sve to je nadgledano budnim okom srpskog autokrate Aleksandra Vučića iz Beograda.

Izvršni direktor crnogorske filijale svetosavske sekte (SS), paravjerske organizacije za distribuciju velikosrpskog hegemonizma, poznate i pod akronimom SPC, Jovan Mićović  operativnog imena Joanikije, izjavom koju je dao na godišnjicu njegovog sramnog, krvavog ustoličenja, po ko zna koji put je dokazao da su laži i manipulacija najjače svetosavsko oružje.

”Kada se osvrćemo na ove dvije godine, a skoro tri godine od kad sam preuzeo odgovornost za ovaj sveti presto poslije upokojenja mitropolita Amfilohija, vidimo da su nam Bog i Sveti Vasilije i Sveti Petar Cetinjski bili mnogo puta u pomoći, naročito na dan ustoličenja, da se sve završi dobro, jer, nažalost, bilo je takvo iskušenje i bilo je mnogo onih koji su željeli da se prolije krv ovdje na Cetinju… 

Kazao je u srijedu nakon obavljenog rituala ”krvi i tla” kodnog naziva ”liturgija” u okupiranom Cetinjskom manastiru Mićović, čija je kodna titula nakon krvavog ustoličenja mitropolit crnogorsko-primorski takozvane SPC.

Joanikije Mićović sa pripadnikom njegove garde Petrom Kneževićem koji komotno uniformu može da zamijeni mantijom, smiju se i uživaju dok se Cetinjem proliva krv Crnogoraca

Ovakva gnusna laž i gomila manipulacija može da izađe samo iz usta nedostojnog svetosavskog popa koji se ustoličio u krvi Crnogoraca 5. septembra 2021. godine, dok su Cetinjem odjekivale šok bombe i gumeni meci, a on se NATO helikopterom pripremljenim od strane veleizdajnika iz velikosrpske vlasti, nedostojno spuštao pred okupirani Cetinjski manastir.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Dobro je što smo vidjeli da su iz PES konačno zauzeli stav, imali su problem i da govore... (foto)

Dok je išao prema okupiranoj crnogorskoj svetinji gdje je na silu ustoličen, policija i pripadnici srpskih specijalnih jedinica pokrivali su ga pancir ćebetom, da bi ga čuvali od crnogorskog naroda.

Sramotne scene dok izlazi iz helikoptera i sa svojim beogradskim šefom Prvoslavom Perićem trči prema Cetinjskom manastiru, dok policija po nalogu veleizdajničke vlasti vrši desant na Crnogorce koji su protestovali protiv sramnog čina ustoličenja, obišle su svijet i označile najveću bruku u istoriji pravoslavlja.

Stoga je izjava da su mu Bog i crnogorski sveci– Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije Ostroški, pomogli na dan ustoličenja, gnusna i bezočna laž nedostojnog svetosavskog crnomantijaša.

Njegovo ustoličenje omogućila je veleizdajnička vlast, srpska BIA i vojni helikopter NATO-a, a sve to je nadgledano budnim okom srpskog autokrate Aleksandra Vučića iz Beograda.

Ustoličenje su omogućili veleizdajnici kao što je tadašnji ministar u vladi Zdravka Krivokapića, a danas nažalost predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je izjavio da je spreman ”da žrtvuje 10 Crnogoraca” da bi se nedostojna guzica srpskog popa Mićovića ustoličila na tron Svetog Petra!

Uostalom, Vučić je priznao nakon 5. septembra 2021. godine i herojskog otpora na Belvederu, da je tada među Crnogorcima bilo službenika BIA-a. Osim toga fotografije su posvedočile da su nedostojne popove Mićovića i njegovog šefa Perića čuvale i specijalne jedinice, srpske Kobre. A kakva su se nepočinstva dešavala ispod žita, možda i nikad neće biti razjašnjeno.

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista – nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra  2021. godine, što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Čitaj još:   SRBI IZ FEDERACIJE BI KOD DODIKA: Vožd iz Laktaša fizički staje na barikade... (foto)

Ali možda je to pomoć Boga i crnogorskih svetaca na koju je, u svojoj svijesti poremećenoj militantnim svetosavljem, Mićović mislio. Uostalom, duge cijevi, suzavac, kriminal, klanje, genocid i sve moguće vrste zločina, odavno su sinonim za organizaciju kojoj pripada nedostojni pop operativnog naziva Joanikije. (U.P.A.)

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more