IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Zeković pisao JELENI Borovinić Bojović: Odbornici da uplate po 150 eura za pomoć nastradalim u Maroku… (foto)

Samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice i član nadstranačkog pokreta Građanska inicijativa “21. maj” Aleksandar Saša Zeković saopštio je da je pisao predsjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica Jeleni Borovinić Bojović da pozove sve odbornike i odbornice (njih ukupno 58) da simbolički po jednu odborničku naknadu (150 eura) uplate za pomoć Maroku.

”Gradska skupština i Glavni grad Podgorica mogu organizovati različite aktivnosti, ponuditi i pružiti pomoć na brojnim poljima. Osim konkretnije i značajnije finansijske pomoći Glavnog grada (kao i prilikom potresa i prirodnih nepogoda u drugim zemljama), Maroku se može pomoći kroz zdravstvenu zaštitu i njegu i kroz angažovanje pripadnika Službe zaštite i spašavanja Podgorice”, naveo je Zeković.

Smatra da je solidarnost sa Marokom i prilika da se osnaže međudržavni odnosi ali i da se nastavi napredak u razvijanju hrišćansko-muslimanskih odnosa i snaženju međureligijskog i međukulturalnog dijaloga.

Čitaj još:   DAN UŽASA- “Škorpioni” su strijeljali šest mladih Srebreničana: Monstruozni zločin snimali kamerom... (foto, video)

”Treba imati u vidu i poštovati činjenicu da u Podgorici i Crnoj Gori živi značajan broj pripadnika islama, koji su različitog etničkog porijekla.

Uvjeren sam da će svi odbornici i odbornice Skupštine Glavnog grada jedinstveno podržati odluke o upućivanju finansijske i druge pomoći građanima Maroka koji su pogođeniposljedicama katastrofalnog zemljotresa”,  poručio je Zeković.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more