IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDO U MAROKU KAKO SVIJET NIJE VIDIO, NITI ZAPAMTIO: Tek rođena BEBA izvučena iz RUŠEVINA nakon razornog zemljotresa… (foto, video)

Bilans poginulih u razornom zemljotresu koji je pogodio Maroko dostigao je 1.037 ljudi…

RABAT: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 09. IX. 2023… 15: 58… ČUDO U MAROKU KAKO SVIJET NIJE VIDIO, NITI ZAPAMTIO: Tek rođena BEBA izvučena iz RUŠEVINA nakon razornog zemljotresa… (foto, video)

Broj žrtava zemljotresa u Maroku povećava se iz sata u sat, a spasioci vode trku sa vremenom da bi spasli što više života.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak neverovatnog spasavanja novorođene bebe iz šuta srušene zgrade. Kako se vidi na snimku, beba je nekim čudom izvučena živa i zdrava.

Bilans poginulih u razornom zemljotresu koji je pogodio Maroko dostigao je 1.037, javila je državna televizija.

Prethodno je bilo saopšteno da je broj poginulih 820, a da su najmanje 672 osobe povređene. Navedeno je da najviše štete i poginulih ima u teško dostupnim planinskim oblastima, a da su povređeni transportovani u bolnice na lečenje, preneo je AP.

Saopšteno je da najviše štete i poginulih u teško dostupnim planinskim oblastima, a da su povređeni transportovani u bolnice na lečenje, preneo je AP.

Čitaj još:   PLJEVLJA: USLED JAKIH SNIJEŽNIH PADAVINA, DANAS UČENICI NE IDU U ŠKOLU... (foto)

Zemljotres se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku nešto posle 23 sata u petak po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša.

Američki profesor građevinskog i ekološkog inženjerstva sa Kalifornijskog univerziteta u Los Anđelesu Džonatan Stjuart rekao je za CNN da očekuje više jakih naknadnih potresa, s obzirom na intenzitet zemljotresa magnitude 6,8 po Rihterovoj skali koji je pogodio Maroko, a osetio se čak i u Portugalu i Alžiru.

Čitaj još:   Erdogan i Putin razgovarali telefom: MOSKVA spremna na izvoz žitarica, isključivo u kordinaciji sa TURSKOM... (foto, video)

Druga mogućnost po njemu, iako vrlo mala, jeste da potres od petka uveče bude uvertira za još jači zemljotres, navodi CNN. Zbog svog položaja na liniji dodira između Mediteranske, Evropske i Afričke ploče, Maroko je posebno izložen seizmičkim aktivnostima. Dva posebno silovita zemljotresa obeležila su istoriju Maroka.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more