IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DALIBORKA Uljarević: DRITAN Abazović, svjesno potkopava poziciju JAKOVA Milatovića, dodatno urušava međunarodni ugled CRNE GORE… (foto)

U ovih 16 mjeseci Vlade Dritana Abazovića, od čega 13 u tehničkom mandatu, imali smo mnoštvo primjera u kojima je Abazović demonstrirao nepoštovanje zakona, procedura, institucija, dobrih praksi, međunarodnih partnera, kao i političkih saveznika, uz prateće najprizemnije etiketiranje svih kritičara i političkih oponenata, kaže direktorica Centra za građansko obrazovanje DALIBORKA Uljarević…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 09. IX. 2023… 18: 58… DALIBORKA Uljarević: DRITAN Abazović, svjesno potkopava poziciju JAKOVA Milatovića, dodatno urušava međunarodni ugled CRNE GORE… (foto)

Nakon što je objavljeno da na zasijedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku idu i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Dritan Abazović, kao i brojna delegacija.

Daliborka Uljarević

“Biće teško apstrahovati, protokom vremena, najkarakterističnije i najgrublje ilustrativne izraze tog samovlašća i osionosti…

No, vjerujem da će u te primjere zasigurno ući i način na koji je, u posljednjim danima svoje vladavine, kroz pokušaje pravljenja paralelnih zvaničnih delegacija za zasijedanje Generalne Skupštine UN- a nanosio štetu ugledu države Crne Gore…

Jer, ovim se njegovim potezom dodatno urušava međunarodni ugled Crne Gore, koji je ionako nizak a čemu je on značajno doprinio neodgovornim odnosom prema ključnim međunarodnim partnerima”, kaže Uljarević za Antenu M.

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo cijeli dan proveo u redu ispred Sberbanke, kad je naišla Fata– nastade urnebes… (foto)

Abazović, dodaje, ovim ne gazi samo ranije uspostavljenu praksu između kabineta predsjednika i premijera koji se godišnje rotiraju u vođenju državnih delegacija za ovaj skup.

“Naime, on svjesno i direktno želi da potkopa poziciju predsjednika Jakova Milatovića, koji je za razliku od njega u punom mandatu i sa legitimitetom koji Abazović nema ni sada niti će ga sa ovim političkim pristupom ikad imati.

Time potvrđuje i sopstveni imidž najnepouzdanijeg političkog saveznika akterima u Crnoj Gori, jer je spreman da svaku i dobru relaciju ili političko savezništvo žrtvuje zarad ličnih i partikularnih interesa.

Sve ovo i građanima i građankama dodatno gadi političku scenu i povjerenje u partije i donosioce odluka, a dio dokaza za to smo dobili i kroz rekordno nisku izlaznost na parlamentarnim izborima 11. juna”, ističe DALIBORKA Uljarević.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more