IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović: Odluka DRITANA Abazovića da ide u Njujork unosi zabunu, ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore… (foto)

”U skladu sa dosadašnjom praksom Crnu Goru na zasijedanju Generalne skupštine UN-a jedne godine predstavlja predsjednik a naredne premijer”, napisao je Milatović u objavi na platformi X…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 08. IX. 2023… 21: 58… JAKOV Milatović: Odluka DRITANA Abazovića da ide u Njujork unosi zabunu, ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore… (foto)

Prošle godine je, kako je podsjetio, Crnu Goru delegaciju predvodio premijer, tako da, kaže on, ove godine delegaciju predvodi predsjednik.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da odluka odlazećeg premijera Dritana Abazovića da u svojstvu koordinatora ministarstva vanjskih poslova, nastupa sa posebnom delegacijom na okupljanju državnika u Njujorku unosi zabunu, te da ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja države.

“U skladu sa dosadašnjom praksom Crnu Goru na zasijedanju Generalne skupštine UN-a jedne godine predstavlja predsjednik a naredne premijer”, napisao je Milatović u objavi na platformi X, poznatijoj kao Twitter.

Čitaj još:   BALŠA Knežević: JAKOV Milatović, Vučićev džepni "Momir"... (foto, video)

Prošle godine je, kako je podsjetio, Crnu Goru delegaciju predvodio premijer, tako da, kaže on, ove godine delegaciju predvodi predsjednik.

“Odluka premijera u tehničkom mandatu da u funkciji koordinatora ministarstva vanjskih poslova, a de fakto u funkciji premijera– nastupa sa posebnom delegacijom na okupljanju državnika u Njujorku unosi zabunu i ne doprinosi ozbiljnosti diplomatskog predstavljanja Crne Gore”, naveo je u objavi predsjednik.

izvor aktuelno.me
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more