IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTESTI u Beogradu: Građani gađali zgradu TV Pink jajima i toalet papirom… (foto, video)

Protest ‘Srbija protiv nasilja’ održan je danas 17. put u Beogradu. Beograđani su ovaj put šetali do zgrade televizije Pink…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 09. IX. 2023… 00: 58… PROTESTI u Beogradu: Građani gađali zgradu TV Pink jajima i toalet papirom… (foto, video)

Politički protest u organizaciji prozapadne opozicije počeo je u 19 časova ispred Vlade Srbije, a završen je ispred televizije Pink.

Planirana trasa demonstranata počela je u Nemanjinoj ulici, odakle su se građani kretali Ulicom kneza Miloša, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade TV Pink.

Današnji protest je krenuo ispred Vlade Srbije, a građani su krenuli Ulicom kneza Miloša, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade TV Pink.

Planirana trasa demonstranata počela je u Nemanjinoj ulici, odakle su se građani kretali Ulicom kneza Miloša, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade TV Pink.

Prethodni protest održan je u subotu, 2. septembra, počeo je ispred Narodne skupštine, a kolona je zatim išla Ulicom kneza Miloša, preko Ulice kralja Milana i Slavije do Nemanjine ulice i ministarstava prosvete i pravde.

Saobraćaj u Nemanjinoj i Kneza Miloša normalizovan je večeras oko 20.45 sati, nakon što je na tom potezu završeno okupljanje dela opozicije i građana u okviru protesta “Srbija protiv nasilja”.

Čitaj još:   KOTOR: Jutros izgorio Mercedes, BMW i Porche... (foto)

Oni su oko 21 sat stigli ispred zgrade TV Pink, gde su pročitani zahtevi protesta, nakon čega je on oko 21.30 sati i završen.

Na zgradi televizije razvijena je velika zastava Srbije, a oko nje bilo je obezbeđenje. Ka zgradi televizije bacane su rolne toalet papira, ali bačeno je i nekoliko jaja.

Govornik na večerašnjem protestu je bio Aleksa Savić, koga su predstavili kao studenta, a zapravo je član Demokratske stranke.

Savić čija je stranka nijednom nije uspela da ubaci Beogradski univerzitet na Šangajsku listu je rekao:

– 2021. Beogradski univerzitet ispada sa (Šangajske) liste 500 najboljih univerziteta. Kako smo se tada osećali?”

Podsetimo, Srbija je na ovu listu dospela tek kada je Vučić došao na vlast.

Ispred zgrade televizije Pink, čija fasada je prekrivena srpskom trobojkom. saobraćaj je obustavljen uoči dolaska protestne kolone, prenosi Danas.rs. Trobojka je postavljena po nalogu direktora Pinka, Željka Mitrovića, a to je među dijelom javnosti shvaćeno tako da želi da zaštiti ili sakrije zgradu od građana.

Privatno osigurane postavljeno je ispred zgrade te televizije, čiji način izvještavanja je tema večerašnjeg 19. protesta “Srbija protiv nasilja” u Beogradu.

Tehnički organizatori, proevropska opozicija, ukazala je da je ta televizija “nastavila da širi mržnju i nasilje”.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 17. oktobar 2021. godine

Građani su nosili i kartonske figure u zatvorskim odjelima koje prikazuju vlasnika Pinka Željka Mitrovića i novinara te televizije Predraga Sarape i Jovane Jeremić.

Pirotehnička sredstva i sporadično ubacivanje predmeta u dvorište prisutni su ispred zgrade TV Pink, a jedna grupa građana se raspravljala s osiguranjem. Zgrada je gađana jajima i rolnama toalet papira.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more