IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPEKTAKL U FINALU- NJEMAČKA JE PRVAK SVIJET: Srbija ostala bez naslova, Njemci senzacionalno osvojili zlato… (foto, video)

Finalni šok u Manili, ovo niko nije očekivao…

MANILA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 10. IX. 2023… 16: 58… SPEKTAKL U FINALU- NJEMAČKA JE PRVAK SVIJET: Srbija ostala bez naslova, Njemci senzacionalno osvojili zlato… (foto, video)

Košarkaši Njemačke postali su prvi put u historiji svjetski prvaci nakon što su danas u finalu Svjetskog prvenstva odigranom u Manili pobijedili selekciju Srbije rezultatom 83: 77.

Finale Svjetskog prvenstva u košarci između Njemačke i Srbije pripalo je Nijemcima, a rezultat je glasio 83: 77

Fantastičan meč mogli smo pratiti, a dobra igra Srbije pratila ju je sve do treće četvrtine kada se u potpunosti raspala.

Prva četvrtina je prošla u znaku naših komšija, te su vodili rezultatom 26:23. Druga četvrtina bila je puna nervoze i napetosti, a Nijemci su uhvatili voz, pa se na poluvrijemeotišlo neriješenim rezultatom.

Nijemci u trećoj četvrtini ubacuju u brzinu više, te dostižu visoku prednost. Igra Srbije se u drugoj polovini apsolutno raspala, te je krajnji rezultat treće četvrtine glasio 69:57.

Nijemci su do kraja držali rezultat, te su iskusno sačuvali prednost. Košarkaši Srbije su presingom i dobrom pokušali napraviti prevagu i stići do povoljnijeg rezultata, ali bezuspješno.

Čitaj još:   PODGORICA- Ispred zgrade predsjednika podignuta zastava EU: Podsjetnik gdje Crna Gora pripada... (foto, video)

Njemačku je do titule vodio sjajni Schroder s 28 poena, a pratio ga je Wagner sa 19. S druge strane, najbolji je bio Aleksa Avramović s 21 poenom, dok je Bogdanović postigao 17. Vrijedi istaći da je Bogdanović u drugom poluvremenu postigao samo dva poena.

Njemačkoj je ovo prva zlatna medalja na svjetskim prvenstvima, a prethodno su osvojili i bronzu 2022. godine. S druge strane, Srbiji je danas osvojila drugo srebro pod ovim nazivom države, a ranije su u finalu izgubili 2014. godine od Sjedinjenih Američkih Država.

Treće mjesto osvojila je Kanada nakon što je u Manili poslije produžetaka svladala SAD sa 127:118.

Za Kanadu je ovo prva medalja sa svjetskog prvenstva ali i prvi put da je na SP poslala momčad sastavljenu isključivo od NBA igrača

Čitaj još:   "STAO JE ISPRED MOJE KUĆE I POČEO DA VIČE, PUCALI SMO I JA I POLICAJAC": Ispovest komšije koji je preživeo masakr na Cetinju... (foto, video)

BONUS VIDEO: Njemacka- Srbija (10.09.2023) FINALE SVJETSKO PRVENSTVO UŽIVO, LIVE STREAM, DIREKTAN PRENOS

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more