IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ISTO KAO JUČER, A OD SREDINE NAREDNE SEDMICE: Naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom… (foto)

U narednim danima dnevne temperature kretaće se od 28 do 34 stepena Celzijusa C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 10. IX. 2023… 10: 08… VRIJEME ISTO KAO JUČER, A OD SREDINE NAREDNE SEDMICE: Naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom… (foto)

Danas, sutra, u utorak i u srijedu u BiH će biti sunčano i toplo.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab istočni i sjeveroistočni, a dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu zemlje do 34 stepena Celzijusa, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, javlja Anadolu.

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 8; Bugojno 9; Ivan Sedlo 11; Bihać, Široki Brijeg 12; Zenica 13; Sarajevo, Tuzla 14; Neum 22; Mostar 23 stepena Celzijusa.

nedjelja, 10.09.2023. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Savjetujemo Vam da dan provedete van gradske sredine, provodeći mjere zaštite od UV zračenja. U drugom dijelu dana, osjetljive osobe zbog povišenih temperature trebale bi umanjiti aktivnosti.

ponedjeljak, 11.09.2023. godine
Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izražene. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz relativno visoke temperature i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Za vikend i u novu 2023. godinu sa proljetnim temperaturama... (foto)

U ponedjeljak će biti sunčano. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34 stepena.U utorak meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 stepena.

U srijedu je najavljeno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 stepena.

U četvrtak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 stepena Celzijusa.

Čitaj još:   PROPAO OMILJENI BIZNIS: Stranci se otimali za ove nekretnine- sada je to katastrofa (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more