IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: DRITAN Abazović i JAKOV Milatović brukaju Crnu Goru… (foto)

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da svojim činjenjem predsjednik i premijer Crne Gore, Jakov Milatović i Dritan Abazović, brukaju državu i kompromituju njene građane.

„Crna Gora prethodne tri godine nije imala odgovornu i ozbiljnu vlast. Ni u Vladi Zdravka Krivokapića ni u Vladi Dritana Abazovića. Oni su funkcionisali na anti-DPS platformi. I to je bila njihova osnovna teza. Biti protiv DPS-a je bio dovoljan razloga da postojite na političkoj sceni“, rekao je Živković za TV E. 

Kaže da danas funkcioneri vlasti suštinski pokazuju svoje pravo lice. 

„Oni su došli prije svega da ispunjavaju svoje dječačke snove. Abazović ne bruka samog sebe ili politički subjekt koji predstavlja. On bruka cijelu Crnu Goru. Tako isto i predsjednik države Jakov Milatović koji ode na neku od međunarodnih adresa i panjka svoju državu“, istakao je Živković. 

Čitaj još:   DRITAN JE NESOJ- može doći samo pognute glave u SREBRENICU...

To, kaže on, nije manir ozbiljnih ljudi. 

„Sebe su predstavili u pravom svjetlu. Kompromituju državu i sve građane Crne Gore. Ti ljudi se nikada neće zapitati da li je to kompromitacije države iz koje dolaze“, kategoričan je Živković.

Saglasa je da bi zakonima o Vladi i Skupštini riješili određene pravne nedoumice koje postoje.

„Ali često ne možete zakonom nadomjestiti ono što je potrebno za nekoga ko obavlja visoke državne funkcije. Ne možete zakonima nadomjestiti nečiju etiku. Ovo danas je eklatantan primjer bezobrazluka. To ne možete riješiti zakonima“, zaključio je Živković. 

izvor: analitika.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more