IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Novim Danom opštine hoće da uruše građanske i multinacionalne odnose u PLJEVLJIMA… (foto)

Septembar, mjesec sa najvećim izdacima, Pljevljaci su počeli tako što su saznali da će plaćati odborničke naknade skoro duplo više, jer je za to glasala skupštinska većina koju čini Nova, Demokrate, Pokret za Pljevlja, Evropa sad, Ujedinjena, SNP i URA, saopštio je Opštinski odbor DPS Pljevlja

U Pljevljima je od promjene vlasti baš dobro „osvježilo“. Septembar, mjesec sa najvećim izdacima, Pljevljaci su počeli tako što su saznali da će plaćati odborničke naknade skoro duplo više, jer je za to glasala skupštinska većina koju čini Nova, Demokrate, Pokret za Pljevlja, Evropa sad, Ujedinjena, SNP i URA, saopštio je Opštinski odbor DPS Pljevlja.

“Uz to nova opštinska vlast je izglasala i nove cijene vode, tako da će jedno domaćinstvo morati da izdvoji između 55 i 76 proceneta više novca nego do sada, u zavisnosti koliko su se vode “usudili” da potroše.

Posebno zabrinjava bahat odnos i način na koji su predložili i izglasali enormno povećanje usluga sahranjivanja na gradskom groblju. Sila većine, politički diletantizam, notorno nepoznavanje materije ali i protivzakonito donošenje cjenovnika matrica je koju koristi ova nakaradna vlast kako bi što prije uništila kompletan sistem lokalne uprave a na štetu svih građana”, ističe DPS.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Pravno, nema novog glasanja o istom pitanju, premijer da otvori dijalog... (foto)

Prema njihovim riječima, u skladu sa pokušajem da se multietničkim Pljevljima nametne drugačiji nacionalni karakter, kako se već nasilno pokušavalo tačno prije tri godine kada su građani koji nijesu srpske nacionalnosti zastrašivani, novo opštinsko rukovodstvo predvođeno Dariom Vranešom iz partije Andrije Mandića, sprema se da 27. oktobar, dan koji se u pravoslavnom crkvenom kalendaru obilježava kao Sveta Petka, izglasa za Dan opštine.

“Do sada je grad obilježavao svoj praznik, 20. novembra, u čast oslobođenja Pljevalja u Drugom svjetskom ratu. Ali „oslobodioci“ spremaju novu provokaciju svojim sugrađanima. Ovo propadanje Pljevalja, čiju vlast čine partije koje su na državnom nivou posvađane, pa se i na lokalnom međusobno optužuju, svi oni u pljevaljskoj skupštini svojim glasovima verifikuju”, ističe DPS.

Poručuje da će narednih dana pratiti i obavještavati javnost kako će se stranke koje se žele predstaviti kao građanske, postaviti prema predlogu da se na svaki način, pa i ovakvim izborom dana koji će opština slaviti, multietnička Pljevlja „prevaspitaju“.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Utopila se žena u parku Vodice- u policiji nemaju informacije... (foto)

izvor: aktuelno.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more