IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ MALO I GOTOVO: PRIPREMITE KIŠOBRANE- Stiže nagla promjena vremena, prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme, temperatura do 34 stepena C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak,11. IX. 2023… 09 18… JOŠ MALO I GOTOVO: PRIPREMITE KIŠOBRANE- Stiže nagla promjena vremena, prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusova, u Sarajevu oko 31 C…

Danas se očekuje sunčano i toplo vrijeme, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusova, u Sarajevu oko 31.

ponedjeljak, 11.09.2023. godine
Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izražene. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz relativno visoke temperature i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

utorak 12.09.2023. godine
Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, tokom dana neće biti velike. Poslijepodnevni sati uz povećan indeks UV zračenja, mogli bi proći uz nešto izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   Vučić iz BEOGRADA- izdao naredbu Vojsci Srbije... (foto, video)

U srijedu će, kako prognozira FHMZ BiH, preovladavati sunčano vrijeme, uz slab vjetar zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretaće se od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 stepena.

U četvrtak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka kretaće se od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 stepena.

U petak će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslije podne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka kretaće se od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 stepena Celzijusova.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more