IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILORAD Mitrović- najavljuje referendum za OTCEPLJENJE PLJEVALJA od Crne Gore… (foto, video)

Predsjednik ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović namjerava da pokrene inicijativu za organizovanje referenduma na kome bi se građani Pljevalja izjasnili da li podržavaju da se Pljevlja otcijepe od Crne Gore i formiraju posebnu nezavisnu državu, kako bi konačno mogla da nesmetano raspolažu svojim prirodnim bogatstvima i novcem koji, kako tvrdi, centralne vlasti nekontrolisano izvlače iz ove sredine, pišu Vijesti.

Smatra da je to jedini razuman način da bi se spasili građani od ekstremnog siromaštva i ova, jedna od najbogatijih crnogorskih opština od potpune ekološke i ekonomske propasti.

Mitrovića je na takvo razmišljanje podstakla aktuelna Vlada Crne Gore koja je nastavila kao i prethodne, “kolonijalni odnos prema Pljevljima i pljačku njenih privrednih resursa”.

Isključivu odgovornost, tvrdi Mitrović, za ovakvo katastrofalno stanje u kojem se Pljevlja nalaze, snosi vlast iz Podgorice.

“Vlada Crne Gore donijela je odluku da već opredijeljena sredstva za izgradnju nove zgrade Opšte bolnice u Pljevljima, za koju je u 2023. godini planirano 505.900 eura, rasporedi na “više tekućih projekata” u Nikšiću i Rožajama, tačnije za izgradnju ski centra na lokalitetu Hajla kod Rožaja i pomoć lokalnoj televiziji Nikšić”, kaže on.

Čitaj još:   NAJNOVIJA VIJEST: U Srbiji 83 osobe oboljele od KORONE VIRUSA...

Dakle, tvrdi, više je nego jasno da je izgradnja ski centra i pomoć lokalnoj televiziji važnije od zdravlja Pljevljaka, ili jednostavnije, Pljevlja i građani Pljevalja su uvijek na posljednjem mjestu za sve dosadašnje vlasti, uklučujući i ovu posljednju.

“Ova vijest koja će postati afera, biće kap u čaši koja će preliti i pokrenutu Pljevljake na razmišljanje da li i dalje žele da žive u ovoj i ovakvoj Crnoj Gori i u ovakvim uslovima nedostojnim čovjeku u dvadeset prvom vijeku”, rekao je Vijestima poznati pljevaljski ekolog.

On tvrdi da su političke odluke kreirane u Podgorici napravile su od Pljevalja koloniju i najobičniju kasabu iz koje ljudi bježe glavom bez obzira.

izvor: Cdm.me

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more