IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA POMOLU PREOKRET: Danas i sutra sunčano i toplo, u četvrtak naoblačenje, vrijeme u narednih 15 dana je… (foto)

Nrednih par dana Jugistok EVROPE je u polju visokog zračnog pritiska koji će podržavati stabilno suho i toplo vrijeme…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak,12. IX. 2023… 10: 38… NA POMOLU PREOKRET: Danas i sutra sunčano i toplo, u četvrtak naoblačenje, vrijeme u narednih 15 dana je… (foto)

Danas najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusova, u Sarajevu oko 32, objavili su iz FHMZ- a BiH

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme sa slabim vjetrom južnog i jugozapadnog smjera

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena Celzijusova, u Sarajevu oko 32.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena C.

utorak, 12.09.2023. godine
Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, tokom dana neće biti velike. Poslijepodnevni sati uz povećan indeks UV zračenja, mogli bi proći uz nešto izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom periodu i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   VRTOGLAVE CIFRE: Ko ne bude žalio smrt patrijarha Irineja, BIT ĆE SUROVO KAŽNJEN

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom uglavnom na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U četvrtak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 stepeni, na jugu zemlje do 30 C.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   SARAJEVO: Građani pred Ambasadom Srbije, uputili jasnu poruku- "Dobro znamo šta se radi!" (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more