IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: Zbog sramnog odnosa Kovačevića prema državnim simbolima nećemo prisustvovati sjednici povodom Dana Opštine Nikšić… (foto)

Odbornici Socijaldemokrata, zbog sramnog odnosa predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića prema državnim simbolima, a koji je posljednji put demonstriran upućivanjem srednjeg prsta crnogorskoj himni, neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom 18. septembra, Dana Opštine Nikšić, kazao je šef kluba odbornika Socijaldemokrata Nikšić, Nikola Zirojević.

“Gore od takvog odnosa prvog čovjeka Nikšića jeste konstantna i nedvosmislena podrška koju za takvo ponašanje dobija od većine odbornika u lokalnom parlamentu, među kojima su i predstavnici Demokrata, SNP-a, GP URA”, kazao je Zirojević.

Takvim ponašanjem, dodaje, jasno su im stavili do znanja da Kovačevićevo djelovanje i gestikulacija nije samo njegov lični stav, već stav kompletne lokalne vlasti i odborničke većine u Nikšiću.

“Smatrajući da je apsurdno da osoba Kovačevićevog ideološkog opredjeljenja u Nikšiću dočekuje zvanice, baš 18. septembra kada su iz našeg grada protjerani fašistički okupatori, a istovremeno ne želeći da dajemo legitimitet događaju koji će, vrlo je vjerovatno, slučajni predsjednik Opštine iskoristiti da ponovo vrijeđa državne simbole i nacionalna osjećanja Crnogorki i Crnogoraca, odbornici Socijaldemokrata neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana Opštine”, rekao je on.

Čitaj još:   PUTINU POSLUŽILI KAO TOPOVSKO MESO: Žrtvovao mlade vojnike da iscrpe Ukrajince, sad šalje iskusne SOLDATE... (foto, video)

Na kraju sapštenja, svim sugrađankama i sugrađanima unaprijed čestitaju Dan Opštine, uz želje da, baš kao što to i simbolizuje 18. septembar, fašizam u Nikšiću opet poklekne pod daleko superiornijom antifašističkom idejom za koju su naši preci davali živote.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more