IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVAKA ČAST! HAJRUDIN Redžović iz SJENICE PONUDIO BUBREG reprezentativcu Srbije BORIŠI Simaniću… (foto, video)

Boriša Simanić, košarkaški reprezentativac Srbije, doživeo je tešku povredu u utakmici protiv Južnog Sudana na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Isprva se nije činilo da su stvari toliko ozbiljne, ali je Simanić završio u bolnici, morao je na operaciju, a stvari su se posebno zakomplikovale, te je srpskom košarkašu odstranjen bubreg.

Hajrudin Redžović (73) iz Sjenice na svom Facebook profilu objavio je da je spreman dati svoj bubreg stradalom košarkašu.

– Imam 73 godine i devet mjeseci, ali sam spreman da, ako medicinski uvjeti dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašu Simaniću da on ima oba i da može da uspješno nastavi košarkašku karijeru. Ako meni ne dozvoli medicina, molim sve svoje prijatelje i druge ljude da razmisle o mogućnosti davanja bubrega tom hrabrom mladiću – napisao je Hajrudin na svom Facebooku.

Čitaj još:   Ivan IVANOVIĆ: Treći dan ne možemo da pređemo pešački... (foto, video)

Na Svjetskom prvenstvu ostvarili su i više nego što se od njih možda očekivalo, ipak, od tih heroja, jedan se posebno izdvojio.

Košarkaša Boriša Simanić u Srbiji rodila se inicijativa da se on uvrsti na listu osvajača medalja, tačnije da odmah stekne pravo na nacionalnu penziju.

BONUS VIDEO: Bubreg za Srbiju: APEL da država stane uz BORIŠU SIMANIĆA

izvor: faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more