IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Visoki predstavnik CHRISTIAN Schmidt zakazao sastanak SUTRA U 15: 00 SATI u RS- u: MILE Dodik namjerava spriječiti njegov ulazak u zgradu… (foto)

Schmidt za sutra je zakazao sastanak sa potpredsjednicima Republike Srpske, Ćamilom Durakovićem i Davorom Pranjićem, u službenim prostorijama predsjednika RS- a.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak,12. IX. 2023… 00: 18… Visoki predstavnik CHRISTIAN Schmidt zakazao sastanak SUTRA U 15: 00 SATI u RS- u: MIE Dodik namjerava spriječiti njegov ulazak u zgradu… (foto)

Generalni sekretar Službe predsjednika RS-a, u međuvremenu, zabranio je sastanke Schmidta u službenim prostorijama.

Foto: Pixsell/Dejan Rakita

Foto: Pixsell/Dejan Rakita

Visoki predstavnik Christian Schmidt za sutra je zakazao sastanak sa potpredsjednicima Republike Srpske, Ćamilom Durakovićem i Davorom Pranjićem, u službenim prostorijama predsjednika RS-a. Generalni sekretar Službe predsjednika RS-a, u međuvremenu, zabranio je sastanke Schmidta u službenim prostorijama.

Također, izdata je naredba da se Schmidtu spriječi ulazak u službene prostorije.

Istraga.ba prva je objavila da je Schmidt za sutra u 15:00 zakazao jedan sastanak u zgradi predsjednika RS-a.

Potpredsjednik RS- a Ćamil Duraković potvrdio je za Klix.ba da će sutra u Banjoj Luci imati sastanak sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, iako je generalni sekretar službe predsjednika RS-a Milorada Dodika izdao naređenje da se zabrani korištenje prostorija za sastanke sa Schmidtom i da mu bude zabranjen ulazak u zgradu.

“Prije svega, mi smo izabrani zvaničnici, i potpredsjednik Davor Pranjić i ja. Dakle nije riječ o potpredsjednicima kojima je šef Milorad Dodik. Mi smo izabrani od vlastitog naroda, Hrvata i Bošnjaka, konstitutivnih naroda i podjednako nam pripadaju institucije, kao i predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku. Mi imamo svoje kabinete i objekte.

Čitaj još:   HAOS U PODGORICI: GRAĐANI SE PONOVO OKUPLJAJU, BLOKIRAN SAOBRAĆAJ! (foto-video)

Ja sam potvrdio sastanak na poziv visokog predstavnika Christiana Schmidta. A naredbe koje neko piše, treba znati da sekretar nije nadležan za to. On može biti nadležan službi predsjednika i referentima. Za mene je Christian Schmidt visoki predstavnik, i legalan i legitiman i najviši diplomata međunarodne zajednice u BIH”, rekao je Duraković.

Generalni sekretar Službe predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac zabranila je svima da koriste službene prostorije za sastanak s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

“Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsjednika Republike Srpske, a što se odnosi na Službu predsjednika Republike i potpredsjednike Republike Srpske, da u tim prostorijama organizuje sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavniku BiH Christian Schmidt, što je u skladu sa zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske”, stoji u naredbi Generalnog sekretara koju je objavila Istraga.ba.

Upozorava se ukoliko bilo koja osoba koja koristi službene prostorije postupi suprotno naredni, smatrat će da je svojim postupanjem povrijedila status štićenog objekta.

“Te će Služba predsjednika RS-a nadležnoj Upravi za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a naložiti da postupi u skladu sa Zaključkom NSRS-a i spriječi ulazak Christiana Schmidta u navedene prostorije”, navedeno je.

Čitaj još:   DPS NIKŠIĆ: Dodjela diploma učenicima pretvorena u vjerski obred u izvedbi Marka Kovačevića- ŠUBARE i hapšenog lica...
Beograd, 9. septembra 2021 – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa Visokim predstavnikom medjunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini ?ristijanom Smitom. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

izvor Klix.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more