IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ammar BORANČIĆ: Prepucavanje DRITANA Abazovića i JAKOVA Milatovića slikovit prikaz neznavene CRNOGORSKE politike… (foto)

Osim što je crnogorska politika doživjeli potpuni fijasko i spala na najniže grane u mandatu posljednje dvije vlade, posebno je tragično srozavanje diplomatije Crne Gore i njenog međunarodnog ugleda, kaže za portal Standard potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić.

U razgovoru za Standard Borančić ističe i da je odlazeća Vlada već sebi obezbijedila mjesto na sramnim stranicama crnogorske političke istorije, a tom utabanom stazom, nepokolebljivo korača i Jakov Milatović.

Kako kaže Borančić, prepucavanje dva prva čovjeka države, predsjednika i premijera, nije prvi takav slučaj, ali jeste slikovit prikaz haotične i neznavene politike koja vodi Crnu Goru već tri godine.

Prema njegovim riječima, jedina svrha njihove politike jeste samopromocija, ostvarivanje “dječačkih snova” i beskrupulozna zloupotreba državnih resursa.

“Dodatno, izostanak bilo kakve komunikacije Vlade i predsjednika države koja postoji jedino u medijima, slika je potpune tabloidizacije crnogorske zvanične politike i urušavanja institucija sistema, što je odraz ili neznanja i nebrige ili namjere da se država pretvori u nesposobni protektorat nečijih, tuđih, politika”, kaže potpredsjednik Liberalne partije.

Odlazeća Vlada, kako kaže Borančić, već je sebi obezbijedila mjesto na sramnim stranicama crnogorske političke istorije, a tom utabanom stazom, nepokolebljivo korača i Jakov Milatović koji očito ne zna šta ga je snašlo i još ne shvata da je predsjednik jedne države.

Kako kaže Borančić, gajili su nadu proplasirana lista na parlamentarnim izborima imati snage i hrabrosti da napravi istorijski iskorak, raskrsti sa pogubnim politikama dvije vlade Krivokapić- Abazović i da formira široku, proevropsku Vladu koja će imati za cilj da vrati Crnu Goru na put EU integracija, daljih reformi i da se bavi suštinskim politikama od značaja za život građana, i Liberalna partija je nastojala da bude konstruktivna u tim procesima.

Čitaj još:   STRAŠNO, KAMERA SNIMILA DIVLJANJE U NOVOM PAZARU: Na crveno prošao sa 150km/h... (foto i video)

“Kako stvari stoje to djeluje kao gotovo nemoguća misija”, kaže Borančić i pojašnjava da haos i nestabilnost koji pokušava da unese beogradska politika u taj proces izgleda je konačno ubijedio mandatara Spajića da su Beogradu dobri samo dok igraju kako oni sviraju, pa je valjda razumio da saveznike treba da trazi isključivo u Crnoj Gori, i LP ga ohrabruje na tom putu samospoznaje.

No, prema njegovim riječima, čini se da je propuštena šansa da se formira stabilna i proevropska Vlada, ali jasno je da većine nema za porazne i sluganske politike koje su dočekale svojih pet minuta nakon 30. avgusta i vlada definitivno ne može izdržati cijeli mandat u formatu koji se sad nazire.

“Liberali su bili spremni da podrže takvu Vladu, ali Vlada u kojoj će bivši DF biti ključni konstituent neprihvatljiva je i mi ne možemo biti dio takve priče”, jasan je Borančić.

“Građani su jasno poručili da je sa tim gotovo, nažalost još malo ćemo pričekati, ali vrlo brzo ćemo svjedočiti potpunom raščišćavanju crnogorske politike i ponovnoj stabilizaciji prilika kada će suluda dilema i pitanje da li će predsjednik Crne Gore za Crnu Goru biti samo sramna stranica i jedna nesrećna epizoda crnogorske savremene istorije”, zaključio je potpredsjednik Liberalne partije.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Danas sam doživjela stid što živim u gradu gdje je predsjednik MARKO Kovačević... (foto, video)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more