IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIRO za OPERATIVNU KORDINACIJU- BOK: Sumnja se da je šest osoba umiješano u iskopavanje tunela u Depou Višeg suda u Podgorici, traga se za naručiocem… (foto, video)

Naglašava se da su preduzete aktivnosti rezultirale su pronalskom više tragova, koji će biti predmet dalje obrade i vještačenja, kao i da se  trenutno preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji šest osoba za koja se osnovano sumnja da su učestvovala u ovom događaju.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda,13. IX. 2023… 18: 48… BIRO za OPERATIVNU KORDINACIJU- BOK: Sumnja se da je šest osoba umiješano u iskopavanje tunela u Depou Višeg suda u Podgorici, traga se za naručiocem… (foto, video)

Lokacija na kojoj se nalazi zgrada u kojoj je smješten Viši sud, pored viskog stepena fizičko– tehničkog obezbjeđenja same zgrade, veoma kompleksna sa aspekta različitih bezbjednosnih rizika…

FOTO: Vlada Crne GoreFOTO: Vlada Crne Gore

Obijanje depoa Višeg suda u Podgoric je najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem. Sumnja se da je šest osoba umiješano u ovaj slučaj, saopšteno je nakon današnje sjednice Biroa za operativnu koordinaciju kojom je rukovodio ministar pravde i koordinator Biroa Marko Kovač, a kojoj su pored članova Biroa prisustvovali predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić

“Zaključeno je da je riječ o aktivnostima sa visokim nivom organizacije i profesionalizma, koja je podrazumijevala učešće većeg broja osoba različite profilacije. Konstatovano je da su nadležni državni organi u kratkom roku preduzeli sve potrebne aktivnosti na planu utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni događaj, kao i identifikaciju i pronalaženje osoba koja su učestvovala u tome”, saopšteno je nakon sjednice BOK- a.

Čitaj još:   VUČIĆ PORUČIO SRBIMA: "Poslije dvije- tri rakije ratovali bismo sa pola svijeta!" (foto, video)

Naglašava se da su preduzete aktivnosti rezultirale su pronalskom više tragova, koji će biti predmet dalje obrade i vještačenja, kao i da se  trenutno preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji šest osoba za koja se osnovano sumnja da su učestvovala u ovom događaju.

“Paralelno sa navedenim aktivnostima, preduzimaju se i aktivnosti na pronalaženju nalogodavaca ovog kriminalnog poduhvata. Ipak, uzimajući u obzir ozbiljnost aktuelne situacije i moguće posljedice, shodno odredbama Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora, Biro za operativnu koordinaciju je ukazao na obavezu hitnog intenziviranja svih aktivnosti organa obavještajno bezbjednosnog sektora u cilju zaštite vitalnih interesa državnih institucija”, ističu iz BOK- a.

Konstatovano je i da je lokacija na kojoj se nalazi zgrada u kojoj je smješten Viši sud, i pored viskog stepena mjera fizičko – tehničkog obezbjeđenja same zgrade, veoma kompleksna sa aspekta različitih bezbjednosnih rizika, te da se aktivno radi na trajnom rješavanju i obezbjeđenju prostornih i infrastukturnih kapaciteta za potrebe sudskih i tužilačkih instanci.

“U međuvremenu, neophodno je da se preduzmu dodatne mjera tehničkog i drugih vidova obezbjeđenja zgrade u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici. Zaključeno je da će organi za sprovođenje zakona,  zajedničkim naporima, odlučno stati u zaštitu državnih interesa i pred lice pravde izvesti sva lica koja su učestovala u ovom kriminalnom poduhvatu”, zaključije se u saopštenju.

Čitaj još:   SANDŽAK: Kažnjen zatvorom, odbio testiranje na drogu... (foto)

BONUS VIDEO: Tunel od 30 metara prokopan do depoa Višeg suda

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more