IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Ne možemo podržati vladu koja nema jasnu programsku i ideološku viziju… (foto)

Svih ovih prethodnih nedjelja i prethodnih dana imate priliku da vidite kako teku pregovori oko formiranja vlasti… Ono što je kuriozitet ovih pregovora jeste da se oni vode preko mobilnih aplikacija WhatsApp ili nekih drugih, kazao je lider DPS- a Danijel Živković.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,13. IX. 2023… 00: 48… DANIJEL Živković: Ne možemo podržati vladu koja nema jasnu programsku i ideološku viziju… (foto)

Živković je saopštio da je DPS ozbiljan politički subjekt koji je trideset godina vršio vlast.

Izvor: DPS

To, kako kaže, dovoljno govori o ozbiljnosti onih koji vode čitavu ovu priču.

“Mi ne možemo biti akteri u tom procesu”,, poručio je Danijel Živković.

Živković je saopštio da je DPS ozbiljan politički subjekt koji je trideset godina vršio vlast.

On je istakao da partiju koju predvodi interesuje isključivo vrijednosna i programska platforma, i samo na takvoj osnovi mogu da sarađuju sa drugim političkim subjektima.

“Nas treba da okupi i vrijednosna i programska platforma, suštinski, a ne formalno, na nekoj hartiji… Ako toga nema, ako nema zajedničke vizije, nema potrebe da sarađujemo. Neka se onda ta vlada sad sastavi, i da što prije dođemo do njenog okončanja, jer ovako kako je slutiti, ako se po jutru dan poznaje, po ovim pregovorima, vidimo da se vlada ili neće sastaviti, ili ako bude sastavljena, ona ne može biti stabilna”, kazao je on.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Vratićemo svakom građaninu CG dostojanstvo koje mu je oduzeto prethodne dvije i po godine... (foto, video)

Živković je komentarisao i poziciju stranaka nekadašnjeg Demokratskog fronta, u dosadašnjem toku pregovora.

“Pogledajte samo na šta liči legitimacija bivšeg DF-a, koji svakog dana moli da ih neko primi u Vladu?! To dovoljno govori o integritetu tih ljudi i o njihovoj izblijeđeloj legitimaciji pred građanima, ali to je pitanje za njihove birače, kako će to ocijeniti na narednim izborima”, kazao je Živković.

Živković je istakao da DPS ne može podržati neku vladu koja nema jasnu zajedničku programsku i ideološku viziju, a koja podrazumijeva dobrobit svih građana Crne Gore.

“Sva dobra rješenja koja su od nacionalnog interesa i koja su za dobro građana Crne Gore, uvijek su nailazila na našu podršku, sa koje god adrese da su dolazila. Nijesmo politički kalkulisali ili vodili računa o tome da li ćemo na bazi nekog takvog glasanja mi pretrpjeti političku štetu.

Uvijek smo vodili računa o tome šta su suštinski i nacionalni interesi. To smo uostalom pokazali svim onim uspjesima koje smo postigli u prethodnih trideset godina, a naravno, i time, što smo oborili dvije vlade u prethodne tri godine”, zaključio je Živković.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Dr. Lejla Ćeranić, ljekari su postali žrtve vlastite šutnje... (foto i video)

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more