IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: DRITAN Abazović, srušio temeljni princip crnogorske spoljne politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti… (foto)

Ignorišući istorijske i prijateljske veze Crne Gore i Italije, koje su dovoljan razlog da Crna Gora ostane pri ranijoj odluci, Abazović je srušio temeljni princip crnogorske spoljne politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti, a u skladu sa kojim susjedi, članice Evropske unije i NATO- a imaju apsolutni prioritet u opredjeljivanju podrške za kandidature u međunarodnim forumima…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,13. IX. 2023… 19: 48… DPS: DRITAN Abazović, srušio temeljni princip crnogorske spoljne politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti… (foto)

Doskorašnji Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije obećao podršku Italiji za organizaciju Sajma EXPO 2030, niti je to mogao učiniti shodno svojim nadležnostima, već je tu odluku ranije donijelo MVP Crne Gore i diplomatskom notom obavijestilo zvanični Rim da će Crna Gora podržati kandidaturu Italije, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Zna to Dritan Abazović, iako ga skromni savjetnički tim smijenjene vlade nije naučio da Vlada ne donosi odluke o podrškama i kandidaturama, već da o tome odlučuje MVP.

Gotovo da nema nijedne odluke Abazovića tokom jednogodišnjeg tehničkog mandata koja nije obilježena kontroverzama, ali je prepravkom ranijeg diplomatskog stava MVP o podršci Italiji, na sebe natovario nove sumnje. Da ne govorimo o tome da Abazovićev potpis na ovom diplomatskom skandalu, dodatno urušava već poljuljani kredibilitet Crne Gore u međunarodnim odnosima“, navode u saopštenju. 

Čitaj još:   VIC DANA: Ljubomorni muž i blender... (foto)

Kako dodaju, ignorišući istorijske i prijateljske veze Crne Gore i Italije, koje su dovoljan razlog da Crna Gora ostane pri ranijoj odluci, Abazović je srušio temeljni princip crnogorske spoljne politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti, a u skladu sa kojim susjedi, članice Evropske unije i NATO- a imaju apsolutni prioritet u opredjeljivanju podrške za kandidature u međunarodnim forumima.

„Za Crnu Goru kao NATO saveznika koji teži da se pridruži EU, bilo je prirodno da podrži Italiju, ali smijenjeni premijer ne prestaje da crveni obraz države koju predstavlja. Srećom, ne još zadugo. A onda će, vjerujemo, doći vrijeme da pred pravosudnim organima odgovara za sva nepočinstva koja je proizveo tokom prethodne tri godine vlasti“, zaključuju u saopštenju.

izvor Gradski portal.me

Čitaj još:   MOŽDA SAMO Jedna čaša piva može da vas spase: Prevencija od OVIH opakih bolesti... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more