IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POČELA SASLUŠANJA U SKLOPU ISTRAGE U VIŠEM SUDU U PODGORICI: Saslušani vlasnici stana u kojem je pronađen tunel, za dva mjeseca zakupa dobili 2.800 eura… (foto, video)

Stan je, navodno, izdat ženi koja je, kasnije je utvrđeno, imala falsifikovana dokumenta…

PODGORICA: Crna Gora, Cna Hronika, vijesti, četvrtak, 15. IX. 2023… 19: 58… POČELA SASLUŠANJA U SKLOPU ISTRAGE U VIŠEM SUDU U PODGORICI: Saslušani vlasnici stana u kojem je pronađen tunel, za dva mjeseca zakupa dobili 2.800 eura… (foto, video)

U tom periodu je, pretpostavljaju uključeni u istragu, i iskopan 30 metara dugi tunel od privatnog stana do depoa suda u kojem su uskladišteni brojni dokazi iz krivičnih postupaka – oružje, droga, spisi, eksploziv…

Danas u ulazu zgrade u Njegoševoj ulici

Autor: Radmila Grbić

Vlasnici stana u podrumu zgrade u Njegoševoj ulici, u kojem je otkriven otvor od tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, saslušani su danas u Osnovnom državnom tužilaštvu, nezvanično je rečeno Libertasu.

Forenzičari u stanu Foto: Libertas Press

Stan je, navodno, izdat ženi koja je, kasnije je utvrđeno, imala falsifikovana dokumenta.

“Unaprijed je, navodno, 2.800 eura dato za dvomjesečni zakup tog neopremljenog stana, u kojem se nalaze dvije prostorije”, nezvanično je rečeno Libertasu.

U tom periodu je, pretpostavljaju uključeni u istragu, i iskopan 30 metara dugi tunel od privatnog stana do depoa suda u kojem su uskladišteni brojni dokazi iz krivičnih postupaka – oružje, droga, spisi, eksploziv…

Savić Foto: Libertaspress/Savo Prelević

U Osnovnom državnom tužilaštvu sjutra bi trebalo da bude saslušan i sudija Boris Savić, predsjednik Višeg suda u Podgorici, u kojem i dalje traje popis materijalnih dokaza, tokom kojeg je, 12. septembra, otkriven tunel.

“Osim više komada oružja, za sada, nije javljeno da je još nešto ukradeno iz depoa”, nezvanično je danas rečeno Libertasu u Upravi policije.

Čitaj još:   Borivoje BOROVIĆ: SIGURAN SAM DA SRBIJA NEĆE IZRUČITI MAROVIĆA JER JE POSTALA AZIL ZA CRNOGORSKE KRIMINALCE...

Tragaju, naveli su, za šest osoba za koje se sumnja da su učestvovali u iskopavanju tunela.

S druge strane, u podgoričkom tužilaštvu, kazao je izvor Libertasa, nijesu upoznati kako je policija došla do šestoro osumnjičenih.

“Vještačimo tragove koje smo izuzeli tokom uviđaja, koji smo završili istog dana kada je tunel otkriven. Naknadno ćemo se pozabaviti i time kako se delegacija Vlade našla na mjestu uviđaja. Od nas dozvolu niko nije tražio, niti smo je kome dali. Sada nam je prioritet istraga”, nezvanično je rečeno Libertasu u tužilaštvu.

Otvor tunela u privatnom stanu Foto: Vlada Crne Gore

Za razliku od prethodnih dana kada je područje oko zgrade Višeg suda bilo puno policijskih službenika, danas je stanje na toj lokaciji redovno.

Prilaz podrumu stana u podrumu zgrade u kojem je nađen otvor tunela je zabranjen. Policija i danas obezbjeđuje tu lokaciju.

Stanari u šoku, ništa nijesu čuli

Nekoliko stanara okolnih stambenih jedinica i danas su, redom, ponavljali da ništa čudno nijesu primijetitli.

“Nikakva buka, mašine… se nijesu čuli. Smi smo u šoku”, rekao je jedan od stanara.

Isto su ponovili i zaposleni u Višem sudu u Podgorici.

BONUS VIDEO: TAJNI TUNEL SUDA CRNE GORE! Otkriven tajni tunel koji vodi od DEPOA SA DOKAZNIM MATERIJALOM do stana

Izuzeli i snimke sa video-nadzora

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici danas je saopšteno da su obavili uviđaj i da "još nije utvrđeno šta tačno nedostaje iz depoa i iz kojih predmeta". 

"Za to je potrebno da se završi popis stvari koje su deponovane. Tokom uviđaja su izuzeti tragovi sa lica mjesta, koji su upućeni na odgovarajuća vještaćenja, a izuzeti su i snimci sa video-nadzora", saopšteno je iz ODT-a.

Policijskim službenicima su, navode, od dežurnog državnog tužioca dati obavezujući nalozi u cilju prikupljanja svih tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

izvor Libertas press

Čitaj još:   HAOS, PRETUČEN TAKSISTA: Taksisti kreću u vožnju ka CENTRU!!!
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more