IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRANI DRŽAVLJANI Osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici? (foto)

Šest osoba koje su osumnjičene da su kopale tunel ispod Višeg suda u Podgorici nijesu iz Crne Gore i policija za njima intezivno traga, rečeno je Portalu RTCG u bezbjednosnom sektoru.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,13. IX. 2023… 19: 48… STRANI DRŽAVLJANI Osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici? (foto)

Obijanje depoa Višeg suda u Podgorici, konstatovao da se radi o najznačajnijem i najopasnijem udaru na institucije države i pravosudni sistem…

Prema saznanjima tog medija, osumnjičeni su strani državljani.

“Na šestoj sjednici Biroa za operativnu koordinaciju kojom je rukovodio ministar pravde i koordinator Biroa Marko Kovač, a kojoj su pored članova Biroa, po pozivu prisustvovali predsjednik Višeg suda u Podgorici gdin Boris Savić i ministar unutrašnjih poslova gdin Filip Adžić, razmatrana pitanja bezbjednosti i mjera zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici”, saopšteno je ranije danas.

Na osnovu prikupljenih informacija, ističu u saopštenju, Biro za operativnu koordinaciju je u odnosu na trenutno najaktuelniju temu– obijanje depoa Višeg suda u Podgorici, konstatovao da se radi o najznačajnijem i najopasnijem udaru na institucije države i pravosudni sistem.

Čitaj još:   POLICIJSKA POTJERA U SARAJEVU, policajac povrijeđen, dva lopova uhvaćena...

“Zaključeno je da je riječ o aktivnostima sa visokim nivom organizacije i profesionalizma, koja je podrazumijevala učešće većeg broja lica različite profilacije”, navode iz Biroa za operativnu koordinaciju.

Konstatovano je, navode, da su nadležni državni organi u kratkom roku preduzeli sve potrebne aktivnosti na planu utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni događaj, kao i identifikaciju i pronalaženje lica koja su učestvovala u istom.

“S tim u vezi, preduzete aktivnosti rezultirale su pronalskom više tragova, koji će biti predmet dalje obrade i vještačenja, a ujedno ukazujemo i da se trenutno preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji šest lica za koja se osnovano sumnja da su učestvovala u ovom događaju”, ističe se u saopštenju.

Objašnjavaju da paralelno sa navedenim aktivnostima, preduzimaju se i aktivnosti na pronalaženju nalogodavaca ovog kriminalnog poduhvata.

“Ipak, uzimajući u obzir ozbiljnost aktuelne situacije i moguće posljedice, shodno odredbama Zakona o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora, Biro za operativnu koordinaciju je ukazao na obavezu hitnog inteziviranja svih aktivnosti organa obavještajno bezbjednosnog sektora u cilju zaštite vitalnih interesa državnih institucija”, navode iz Biroa za operativnu koordinaciju.

Čitaj još:   GRAĐANI SRBIJE U NEVJERICI SE HVATAJU ZA GLAVU: Vučić "Dođe mi da uzmem konopče i da se odesim... " (foto, video)

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more