IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELO POLJE: Na zgradi Opštine istaknuta srpska zastava… (foto, video)

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave  15. septembra, a na zahtjev Srpskog nacionalog vijeća i grupe odbornika u lokalnom parlamentu istaknuta je srpska zastava trobojka na zgradi opštine Bijelo Polje, uz crnogorsku državnu i opštinsku zastavu.

BIJELO POLJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 15. IX. 2023… 19: 58… BIJELO POLJE: Na zgradi Opštine istaknuta srpska zastava… (foto. video)

Ideja o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i RS u javnost je iznijeta poslije sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić 2020. godine sa rukovodstvom RS.

Trobojka Bijelo Polje

Na zgradi Opštine Bijelo Polje istaknuta srpska zastava

Povodom Dana nacionalne zastave 15. septembra, a na zahtjev Srpskog nacionalog vijeća i grupe odbornika u lokalnom parlamentu istaknuta je srpska zastava trobojka na zgradi opštine Bijelo Polje, uz crnogorsku državnu i opštinsku zastavu.

Odlukom Kolegijuma Skupštine Opštine dogovoreno je da se na Dan svog praznika budu istaknute zastave nacionalne zajednice na zgradi Opštine Bijelo Polje.

Čitaj još:   SEVERINA, OTKAČILA IGORA: IZBACILA GA IZ KUĆE, "dokle misliš da ja sve plaćam..." (foto)

Foto: Beća Čoković

Prethodno je urađeno 11. maja, na Dan Bošnjačke zastave.

Isticanje zastava nacionalnih zajednica u gradu pod Obrovom još jedan je dokaz demokratskih standarda koje Bijelo Polje tradicionalno baštini.

U Zakonu o državnim praznicima piše da su državni praznici u Srbiji Nova godina, Praznik rada, Dan pobjede i Dan primirja u Prvom svjetskom ratu, dok Dan Srpskog jedinstva kao predlog nikad nije stigao u Skupštinu Srbije.

BONUS VIDEO: Bijelo Polje: Na zgradi Opštine istaknuta i srpska nacionalna zastava

izvor Pobjeda.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more