IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović ne isključuje još jedne vanredne parlamentarne izbore: Najčistije rješenje su izbori kada postoji politička kriza… (foto, video)

Najčistije rješenje su izbori kada postoji politička kriza, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. On je istakao da u ovom trenutku ne bi isključio ni vanredne parlamentarne izbore, i dodao je Crna Gora stalno u izbornom ciklusu.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16. IX. 2023… 11: 18… DRITAN Abazović ne isključuje još jedne vanredne parlamentarne izbore: Najčistije rješenje su izbori kada postoji politička kriza… (foto, video)

DRITAN Abazović je kazao da ne može da kaže odakle su osumnjičeni za kopanje tunela do depoa podgoričkog Višeg suda.

Dritan Abazović
Dritan Abazović

Abazović nije odgovorio na konkretno pitanje da li predsjednik Opštine Budva Milo Božović, protiv koga je juče Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu, treba da podnese ostavku.

“Trudim se da se ne miješam u rad lokalnih uprava. Vlada pokušava da bude partner svim upravama, koliko je to moguće. Upoznat sam sa podizanjem optužnice. Ja lično ne bih bio iznenađen da se optužnica proširi sa još nekim licima u narednom periodu. Svako mora da se suoči sa onim što je radio”, kazao je Abazović novinarima u Nikšiću gdje je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju I faze Vatrogasne stanice.

On je naglasio da se nada da će Budva smoći snage da se dovede u neku normalu.

Na pitanje da li smatra da u Budvi treba raspisati lokalne izbore Abazović je odgovorio da oni imaju Skupštinu koja je mandatu i da odbornici u SO Budva treba o tome da odluče, te ih poziva da nađu rješenje.

“Izbori su uvijek najčistije rješenje u svim političkim krizama. Mi kao država smo stalno u izbornom ciklusu. Ne bih isključio ni da idemo na parlamentarne izbore. Više se ni to ne može isključiti. Stalno smo u izbornom ciklusu, a stalno tražimo rezultate i u doista otežanim političkim uslovima ih isporučujemo. Ponavljam, najčistije rješenje su izbori, da li trebaju uzbori u Crnoj Gori neka odluče građani”, poručio je Abazović.

Čitaj još:   Jovica Zindović, je izručen iz Republike Srbije- Crnoj Gori... (foto i video)

Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori održani su 11. juna ove godine, ali mandatar Milojko Spajić još nije formirao vladu. Pregovori o formiranju vlade su u toku, a krajnji rok je 10. novembar.

Slučaj “Depo”

Abazović je kazao da ne može da kaže odakle su osumnjičeni za kopanje tunela do depoa podgoričkog Višeg suda.

“Ne možemo da kažemo odakle su. Uprava policije Crne Gore i Osnovno državno tužilaštvo su od kad sam dio sistemu nikada efikasniju istragu i istražne radnje se nisu sprovele, mi smo u roku od tri četiri dana uradili značajan dio posla, sve sa svojom operativom kojom raspolaže Crna Gora. Mislim da smo na dobrom putu da razotkrijemo tzv. kopače, onda da dođemo do nalogodavaca”, rekao je Dritan Abazović.

Bonus video: Istraga i saslušavanje svjedoka nakon provale u depo suda u Podgorici

Odgovarajući na pitanje da li su iz depoa ukradeni pištolji kavačkog ili škaljarskog klana Abazović je kazao da je ukradeno više komada pištolja i više komada pušaka, ali nije precizirao iz kojih predmeta.

Prema njegovim riječima, misli da motivi obijanja depoa nisu da se ikrade oružje već nešto drugo, re da je ovo samo “maskiranje”.

Protiv HE Komarnica

Komentarišući informaciju koja je stigla iz Rijada, u kojoj su iznijete primjedbe na izgradnju Hidroelektrane Komarnica, premijer u tehničkom mandatu, je naglasio da je ranije rekao da je 43. Vlada protiv tog projekta.

Čitaj još:   PITA SE TURSKA I TE KAKO: FINSKA I ŠVEDSKA MOGU U NATO SAMO AKO SE ISPUNE ZAHTJEVI ANKARE... (foto, video)

“Vidjećemo, sve je prihvatljivo da vodimo debatu. Nama ne trebaju projekti koji ekološki mogu da ugroze državu, treba da se kotiramo kao zelena destinacija, sa gradnjom objekata od obnovljivih izvora”, istakao je Abazović.

On je kazao odgovarajući na novinarsko pitanje da bi i sam pristao na poligraf. (A.Obradović)

BONUS VIDEO: Dritan Abazović povodom početka radova na Vatrogasnom domu

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more