IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI PROVALE U DEPO PODGORIČKOG SUDA: Lopovi napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila GLAVNA META… (foto, video)

Predsjedik Vlade Dritan Abazović saopštio je da aktivnosti Uprave policije (UP), Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva daju dobre rezultate i da očekuje da se slučaj provale u depo Višeg suda u Podgorici u veoma kratkom roku riješi.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 16. IX. 2023… 00: 18… NOVI DETALJI PROVALE U DEPO PODGORIČKOG SUDA: Lopovi napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila GLAVNA META… (foto, video)

On je to rekao posle sednice Veća za nacionalnu bezbednost i dodao da su se obavezali da ne govore o detaljima i dokazima koji su im prezentovani tokom sednice. Abazović nije želio da precizira odakle su oni koji su obili depo Višeg suda.

Viši sud u Podgorici, tunel
FOTO: RADE KOPRIVICA/VLADA CRNE GORE

“Iz sata u sat se menja situacija u našu korist”, kazao je on.

Kako je saopštio ministar pravde, Marko Kovač, iz depoa Višeg suda u Podgorici ukradeno je 19 komada vatrenog oružja iz raznih predmeta.

Osim pištolja ukradeni su i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Kako su Vijesti nezvanično saznale, slučaj protiv visokorangiranog člana kavačkog klana Slobodana Kašćelana posebno je interesovao one koji su kopali tunel.

Čitaj još:   PAZARAC stao na ludi kamen: ADEM Ljajić oženio lijepu ZUBEJDU- imao tajno VJENČANJE...
tunel, viši sud, Podgorica
FOTO: EPA/MONTENEGRO INTERIOR MINISTRY

– Istražitelji su pronašli ispreturane spise nekoliko predmeta, a naročito jednog u kom je okrivljen Kašćelan, a dron koji je deo dokaznog materijala, nađen je van kese u kojoj se nalazio – rekao je sagovornik iz istrage.

BONUS VIDEO: Istraga i saslušavanje svjedoka nakon provale u depo suda u Podgorici

Kako crnogorski mediji tvrde, dron koji je “izleteo” iz kese, pominje se u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva protiv Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana i još 14 osoba zbog planiranja ubistva sada pokojnog vođe škaljarskog klana, Jovice Vukotića i Jovana Jovanovića. Prema dokazima plan im je bio da Jovicu Vukotića likvidiraju dok se nalazio u Istražnom zatvoru u Spužu.

Da je neko preturao dokaze, otkriveno je 11. septembra ujutro. Uprkos tome, službenici Višeg suda tek su nakon 20-ak sati ustanovili da su lopovi prokopali rupu na zidu te prostorije, a od nje i tunel do stana u zgradi naspram sudske, u Njegoševoj ulici.

Viši sud u Podgorici, tunel
FOTO: RADE KOPRIVICA/VLADA CRNE GORE

Abazović je istakao je da ne želi da dovodi javnost u zabludu niti da bilo koga optužuje, ali da lično on nikada ne bi elimnisao mogućnost da se prikriju nalogodavci ubistva Duška Jovanovića.

“Nemamo informaciju da je puška nestala, ali želimo da se veštačenje radi iznova. Ne samo puške, već svega u tom predmetu”, rekao je Abazović.

Čitaj još:   Zakazani protesti u Jablanici: Podrška Enisi Klepo, brutalno je pretukao vlasnik hotela "Jablanica", Amir Džafić... (foto)

Bonus video: Abazović: Očekujem da slučaj obijanja depoa bude brzo riješen…

Kurir.rs/ Vijesti

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more