IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNI DETALJI TRAGEDIJE: Automobil sletio niz padinu i zapalio se, izgorjela braća stara 19 i 12 godina? (foto, video)

“Za sada nema sumnje da je nešto drugo bilo osim saobraćajne nesreće. Bio je put mokar, nizbrdica oko 8% i onda utvrđuje se kriminalističkim istraživanjem šta se tačno dogodilo”, rekao je Josip Lukić, šef službe saobraćajne policije u PU istarskoj…

LUPOGLAVA: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, subota, 16. IX. 2023… 00: 18… STRAŠNI DETALJI TRAGEDIJE: Automobil sletio niz padinu i zapalio se, izgorjela braća stara 19 i 12 godina? (foto, video)

Automobil je bio u razbuktaloj fazi i tek kasnije, kada su vatrogasci došli do mogućnosti da izvrše kontrolu, uvidjeli su da se u automobilu nalaze tela smrtno stradalih…

 

Dvije za sada nepoznate osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći u četvrtak kasno popodne na lokalnoj cesti na području Lupoglava, izvijestila je u petak Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila oko 17.45 sati kada je nepoznati vozač osobnog automobila renault clio, pulske registracije, vozeći na lokalnoj cesti od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu, prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz rub kolnika.

Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se. Automobil je u potpunosti izgorio, a u njemu su pronađena tijela dvije mrtve osobe.

Čitaj još:   Nastavnica Sanja Vujović: Ne plašim se Ministarstva prosvjete, opet bih isto uradila... (foto)

Jučer su odmah po dojavi na lice mjesta stigli i djelatnici Hitne pomoći iz Buzeta. No, nažalost nisu imali što intervenirati jer su tijela već izgorjela.

– Kada smo dobili poziv automobil je već gorio. Na licu mjesta su bili vatrogasci i policija. Nažalost, djelatnici Hitne nisu više imali što intervenirati, kazala nam je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, radi se o dvojici braće iz Lupoglava. No, istarska policija tu informaciju još ne želi potvrditi. Budući da su tijela izgorjela, najprije će provesti DNK analizu kako bi utvrdili identitet poginulih. Navodno se radi o braći od 19 i 12 godina.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležna državna odvjetnica naložila je obdukciju tijela radi utvrđivanja uzroka smrti, kao i vještačenje vozila.

Policija nastavlja utvrđivati okolnosti nesreće te raditi na utvrđivanju identiteta poginulih osoba koje su pronađene u vozilu, naveli su iz istarske PU.

BONUS VIDEO: Stravičan udes na Bulevaru Oslobođenja: Čovek izgoreo u automobilu

Čitaj još:   STRAŠNA TRAGEDIJA ZA LEGENDARNOG FUDBALERA: Izgubio SINA koji je tek postao punoljetan

izvor Dubrovački Vjesnik.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more