IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZATIŠJE PRED BURU: Vrijeme u narednih nekoliko dana oblačn, ponegdje sa lokalnim pljuskovima… (foto)

Danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme…. prije podne pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Lokalno može pasti malo kiše u sjevernim istočnim i centralnim područjima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16. IX. 2023… 10: 18… ZATIŠJE PRED BURU: Vrijeme u narednih nekoliko dana oblačn, ponegdje sa lokalnim pljuskovima… (foto)

Jutros pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša ili pljusak na sjeveru Hercegovine, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i sa lokalnim pljuskovima očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Anadolu…

“Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Lokalno može pasti malo kiše u sjevernim istočnim i centralnim područjima. U Hercegovini većinom sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusa.

subota, 16.09.2023. godine
Nakon prolaska pogoršanja, stabilnije vremenske prilike i više sunčanih intervala usloviće i povoljnije biometeorološke prilike za većinu stanovništva. U drugom dijelu dana uz veće temperature zraka moguć je i pojačan osječaj sparine. Osjetljive osobe trebale bi biti opreznije u navedenom periodu, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom i umanjiti aktivnosti.

Čitaj još:   DAMIR Šehović: DOSTA JE BILO sistemskog uništavanja i političkog šibicarenja... (foto)

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove bit će dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima je moguć rijedak kratkotrajan lokalni pljusak.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena C…

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući širom zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Čitaj još:   ISTANBUL: Veliki protest za Gazu, pogledajte kako su DANAS izgledale istanbulske ulice... (foto, video)

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more