IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DEJAN Anđus: DRITAN Abazović, je najlojalniji političar Beogradu, sumnjam da će MILOJKO Spajić stupiti na presto i okrenuti tu ploču… (foto, video)

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ne propušta nijednu priliku da komentariše unutrašnje stvari suverene države Crne Gore, a u tome mu i ovog puta podršku pružaju mediji koje kontroliše…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 17. IX. 2023… 00: 08… DEJAN Anđus: DRITAN Abazović, je najlojalniji političar Beogradu, sumnjam da će MILOJKO Spajić stupiti na presto i okrenuti tu ploču… (foto, video)

U studiju Pinka jutros je glavna tema bila Crna Gora i sastavljanje Vlade. Sagovornike, među kojima je i novinar Dejan Anđus, brine što prema njihovom mišljenju mandatar Milojko Spajić neće brinuti o srpskim interesima kao što je to radio dosadašnji premijer Dritan Abazović.

gov.me

Tako smo, nakon bitke za crnogorske gradove, ovog puta u prilici da na medijima sa nacionalnom frekvencijom u Srbiji pratimo bitku protiv mandatara Spajića i njegove Vlade.

U studiju Pinka jutros je glavna tema bila Crna Gora i sastavljanje Vlade. Sagovornike, među kojima je i novinar Dejan Anđus, brine što prema njihovom mišljenju mandatar Milojko Spajić neće brinuti o srpskim interesima kao što je to radio dosadašnji premijer Dritan Abazović.

“Ovo što ja vidim najlojalniji političar Beogradu, u smislu saradnje s Beogradom i zaštite srpskih interesa u Crnoj Gori to je glavom i bradom Dritan Abazović. I ja koliko vidim on je još uvijek premijer. Čisto sumnjam da će ovaj Spajić da stupi na presto pa da okrene tu ploču. Za sada djeluje da je neće formirati”, naveo je Anđus.

Čitaj još:   Hoće li doktor DRITAN Abazović smijeniti PAPU?

Mantru da stranke bivšeg Demokratskog fronta ne mogu biti dio Spajićeve Vlade jer su im lideri Srbi juče je ponovio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Kaže da u zemljama regiona postoji teza da postoje neki drugi Srbi i da su oni prihvatljivi samo ako se, kako ističe, odreknu srpstva i Beograda.

„I ne od juče, ne od danas, ne od ovih koji danas u Crnoj Gori ne dozvoljavaju Srbima da budu u vlasti zato što nisu dovoljno uvjerljivi u zaklinjanju da će se boriti protiv mrskog Beograda i još omraženije im Moskve. Nisu dovoljno uvjerljivi u tome da i dalje ne vole Kosovo i Metohiju, da i dalje ne smatraju KiM delom republike Srbije. Pa, pošto nisu uverljivi onda nema potrebe da budu u vladi makar ih bilo više od 30%“, kazao je Vučić.

Svakodnevna Vučićeva zapomaganja o tome kako Srbima neko ne dozvoljava da budu dio Vlade u Crnoj Gori, samo su nastavak lošeg političkog marketinga kojim pokušava sebe pozicionirati u nacionalističkom dijelu svog biračkog tijela, kazao je, odgovarajući na ovakve stavove predsjednika Srbije, v.d. predsjednik DPS- a Danijel Živković.

“Iako dobro zna da Srbi u Crnoj Gori nijesu ugroženi, Vučić ne odustaje od uloge tobožnjeg zastupnika prava Srba u regionu. Krećući se utabanim stazama Slobodana Miloševića i njegove pogubne politike, svoje brutalno miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore, u stilu nepopravljivog populiste, Vučić redovno pokušava da prikrije dramatičnom zabrinutošću.

Čitaj još:   DARKO Šuković: MUK I DRITANOVA SEZONA LOVA NA NOVINARE... (foto)

Učestalim slanjem istih poruka preko svoje političke posluge u Crnoj Gori, predsjednik Srbije, pokušava da izgovorenu laž pretvori u istinu”, istakao je Živković.

Svoju “zabrinutost” Vučić neka pokazuje na pitanjima koja se tiču njegovih ingerencija, a Crnu Goru i njene građane neka izostavi iz svojih PR uradaka i nebrojanih “istorijskih” govora, poručio je Živković.

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more