IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Spajić oborio rekord: Nikad nije prošlo ovoliko vremena od izbora do formiranja Vlade CRNE GORE… (foto, video)

Pregovori o formiranju 44. Vlade Crne Gore i dalje su u toku i teško je da bi bilo ko, pa i sam mandatar Milojko Spajić, mogao reći kada bi oni mogli biti završeni.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 18. IX. 2023… 00: 08… MILOJKO Spajić oborio rekord: Nikad nije prošlo ovoliko vremena od izbora do formiranja Vlade CRNE GORE… (foto, video)

Rekord držao Zdravko Krivokapić. Od izbora održanih 30. avgusta 2020. godine do momenta kada je njegov kabinet dobio podršku u Skupštini tada je proteklo 96 dana.

Dok se i dalje traga za većinom koja bi podržala Spajićevu Vladu, do završetka roka u kojem bi ona trebalo da bude predložena i izglasana u Skupštini ostalo je još pedesetak dana.

No, uz sve to, Spajić je ovog vikenda postavio i jedan rekord. Naime, od nezavisnosti do danas, nikad nije proteklo ovoliko dana od održanih izbora do izglasavanja Vlade, pod uslovom da ga ovog puta uopšte i bude.

Čitaj još:   SRĐAN Vukadinović: MILOJKO Spajić će imati problema da formira Vladu, na sceni je politička igranka... (foto, video)

Naime, do danas je od izbora proteklo 98 dana, a u Skupštinu još nije stizao Spajićev prijedlog, niti je uopšte poznato kada će se to desiti. Tako će Spajić postati prvi mandatar koji ni 100 dana po održanim izborima nije uspio da sastavi Vladu.

Podsjetimo, do sada je rekord držao Zdravko Krivokapić. Od izbora održanih 30. avgusta 2020. godine do momenta kada je njegov kabinet dobio podršku u Skupštini tada je proteklo 96 dana.

Nešto manje vremena bilo je potrebno 2009. Igoru Lukšiću (73), te Željku Šturanoviću 2006. godine (51).

Računajući period od održanih izbora, najbrže su izvršnu vlast sastavili Duško Marković 2016. godine (43 dana) i Milo Đukanović četiri godine ranije (51 dan).

BONUS VIDEO: Spajić tvrdi da ima većinu, iz DPS-a kažu da to nije slučaj

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more