IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- Uhapšeni saradnici Kavačkog klana: Lisice na rukama za DUŠANA Jovanovića- Gibe i DARKA Dulovića… (foto, video)

Duško Jovanović Giba i Darko Dulović iz Srbije koji se sumnjiče da su kao plaćene ubice radili za kavački klan uhapšeni su u nedjelju u Sarajevu…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 18. IX. 2023… 12: 58… SARAJEVO- Uhapšeni saradnici Kavačkog klana: Lisice na rukama za DUŠANA Jovanovića- Gibe i DARKA Dulovića… (foto. video)

Jovanović i Dulović su boravili u elitnoj zgradi Sarajevo Tower u naselju Pofalići gdje su prethodno iznajmili stan u kojem su bili smješteni. Oni su uhapšeni po Interpolovoj potjernici iz Srbije.

Dušan Jovanović Giba je, kao, navodno, plaćeni ubica, dovođen u vezu sa likvidacijama pripadnika škaljarskog klana. Njegovo ime pominjano je i tokom suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Svjedok Bojan Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je Jovanović Giba na Krfu likvidirao Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnike škaljarskog klana.

“U julu, nekoliko dana prije atentata na Krfu, sa braćom Budimir i njihova dva druga sam od strane Marka Budimira upitan da li hoću da učestvujem u poslu i da je u pitanju 250.000 eura. Rekao je da će trebati neke ograde da se preskaču i pitao kako mi je ruka, jer je prije toga operisana. Odbio sam, jer nisam mogao. Nakon nekoliko dana sam pročitao u medijima za Krf, poslije mi je potvrđeno da je to to”, rekao je Hrvatin.

On je naveo da je potom u septembru Dušan Jovanović, kog poznaje iz Centralnog zatvora, bio u bazi sa Markom Miljkovićem.

Čitaj još:   JOVAN iz SRBIJE nadmašio CRNOGORCE u LEŽANJU: Odnio POBJEDU i nije ovo vic ležao je više od 400 sati... (foto, video)

“Mijković mi je rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića”, posvjedočio je Hrvatin.

Prema izvještajima sa aplikacije Sky koje je ranije objavio Krik, ubistvo Alena Kožara i Damira Hadžića naredili su Radoje Zvicer i Darko Šarić. Iako je trebao učestvovati u ubistvu, Veljko Belivuk se povukao iz operacije.

„Zvicer je kao zamjenu poslao Miloša Jevrića, a Šarić je poslao Dušana Jovanovića. Logističku ulogu, od Belivuka je preuzeo Stefan Andrejić (Šarićev saradnik)“, piše u izvještaju kojeg je objavio Krik.

Podsjetimo, ubijeni Alen Kožar u jednom periodu skrivao se u Sarajevu. Te 2019. godine u Sarajevu je uhapšen navodni plaćeni ubica Der Čaba koji je planirao da ubije Alena Kožara.

Osim Gibe Jovanovića, u Sarajevu je uhapšen i Darko Dulović. Njemu se ranije sudilo za ubistvo Siniše Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića. Tokom postupka Dulović je bio u bjekstvu.

Krajem decembra prošle godine Viši sud u Beogradu ga je oslobodio odgovornosti da je a je 19. juna 2018. na Autokomandi pomagao u ubistvu pripadnika “škaljarskog klana” Siniše Milića Bosketa (45), prijatelja Luke Bojovića.

Prema optužnici, Dulović se teretio da je svoju “reno lagunu” pozajmio nepoznatom muškarcu koji je koristio taj auto u Bosketovoj likvidaciji. Isti automobil je ubica koristio i kad je, uoči zločina, na novobeogradskom buvljaku kupio telefon kojim je potom daljinski aktiviran eksploziv postavljen pod Milićev džip.

Dulović je, inače, četiri mjeseca poslije ubistva Milića uhapšen u BiH i izručen Crnoj Gori radi izdržavanja dvoipogodišnje kazne zbog trgovine heroinom, poslije čega je pušten na slobodu i od tad mu se gubi svaki trag. Takođe je odranije poznat i srpskoj policiji.

Čitaj još:   AKTUELNA VLAST UNAPRIJED SLAVI: Po Nikšiću mašu zastavama Srbije... (foto i video)

DARKO Dulović je prvi put u Bosni i Hercegovini uhapšen 2018. godine.

BONUS VIDEO: HAPŠENJE NA BAŠČARŠIJI U SARAJEVU – Uhapšeni dozivao prolaznike u pomoć

izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more