IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTKRIVENI DETALJI Hapšenje u Sarajevu: “Pali” Srbi sa Interpolove poternice- sumnja se da su povezani sa Belivukom i Šarićem! (foto, video)

Pripadnici MUP- a KS uhapsili su u zgradi Sarajevo Towera dvije osobe po Interpolovoj poternici iz Srbije…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 19. IX. 2023… 00: 58… OTKRIVENI DETALJI Hapšenje u Sarajevu: “Pali” Srbi sa Interpolove poternice- sumnja se da su povezani sa Belivukom i Šarićem! (foto, video)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine, uhapsili su dvojicu muškaraca D.D. i D.J., državljane Srbije, saopštio je MUP- a KS.

Muškarci su u trenutku hapšenja imali dokumenta BiH, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji sumnja da su počinili krivično delo “Krivotvorenje isprave”, saopštio je MUP KS.

Uhapšeni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica, saopšteno je MUP- a.

Kako su ranije pisali mediji, uhapšeni su Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Jovanović se dovodi u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem.

Čitaj još:   SUADA Zoronjić: Glasaću u Skupštini CG za smjenu Leposavića... (foto)

Bojan Hrvatin, svedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, tokom svedočenja u martu ove godine, izneo je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Dvojicu uhapšenih, osim Srbije, potražuju još neke države.

Kako je N1 pisao, u nedelju uveče je u Sarajevo Toweru vladalo pravo opsadno stanje. Jake policijske snage opkolile su zgradu dok su trajala hapšenja, a stanari, kako su ispričali za N1, su bili jako uznemireni.

izvor N1.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more