IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANJA Stupar: Crna Gora, ne povlači dovoljno novca iz evropskih fondova, nedostaju kvalitetni projekti… (foto, video)

Crna Gora ne povlači dovoljno novca iz Evropskih fondova, kazala je Sanja Stupar ispred Udruženja preduzetnica Crne Gore.

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, utorak, 19. IX. 2023… 20: 58… SANJA Stupar: Crna Gora, ne povlači dovoljno novca iz evropskih fondova, nedostaju kvalitetni projekti… (foto, video)

SANJA Stupar kaže da do 200.000 eura može da povuče neko privredno preduzeće iz EU fondova.

Crna Gora ne povlači dovoljno novca iz Evropskih fondova, kazala je Sanja Stupar ispred Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Ona je gostujući u emisiji “Takulin” poručila da nam fali dobrih projekata te je to jedan od razloga zbog kojih se novac namijenjen Crnoj Gori vraća u EU fondove.

” Da li ima dovoljno novca za kvalitetne projekte? Prije bih rekla da nema dovoljno kvalitetnih projekata, novca ima dovoljno iz EU i drugih fondova, koje naša vlada distribuira, kroz Svjetsku banku, kroz IBRD, kroz ostale fondove koji su namijenjeni za razvoj. Sredstava ima ali imamo jako mali odziv za aplikacije i za projekte “, ističe Stupar.

Treba da se, kaže, fokusiramo da radimo kvalitetne projekte, kako bi privukli te novce i zadržali u Crnoj Gori, obzirom da ne povlačimo dovoljan procenat EU sredstava koji su namijenjeni našoj državi.

Čitaj još:   ZORAN Vulević: Atentat na Dritana? IQ je čudo! (foto, video)

” Mogu sa žaljenjem da kažem da se dosta EU sredstava vraća u njihov fond jer ne uspijevamo da ih povučemo. Crna Gora kao IPA zemlja treba da uđe u EU sistem, a način ulaska i učenje tih procedura je da iskoriste ta EU IPA sredstva”, navodi ona.

Ona kaže da do 200.000 eura može da povuče neko privredno preduzeće iz EU fondova.

” Cilj je da se unaprijedi domaća proizvodnja i usluga “, dodaje ona.

Kompletnu emisiju možete pogledati na linku ispod teksta:

BONUS VIDEO: Emisija “Takulin” autor: Bojan Vučinić 19.09.2023.

izvor gradski potral.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more