IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić: Crna Gora se crveni u Briselu, zbog izvještaja o radu prethodne dvije vlade… (foto)

Izvještaj o napretku Crne Gore za 2022. godinu, kojeg je danas usvojio Komitet za spoljne poslove Evropskog parlamenta, upozorava da naša država i dalje stagnira na evropskom putu, što je ubjedljiva potvrda da je Crna Gora tokom prethodne tri godine imala vlade zbog kojih se samo crveni u Briselu, poručio je član predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS).

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 20. IX. 2023… 12: 58… ANDRIJA Nikolić: Crna Gora se crveni u Briselu zbog izvještaja o radu prethodne dvije vlade… (foto)

Principi na kojima su se domogli vlasti, kritikujući neke loše prakse iz vremena prethodnog režima, pali su u vodu, jer se pokazalo da su i jedna i druga vlada, doživljavale državu isključivo kao politički plijen.

Crna Gora tokom prethodne tri godine imala vlade zbog kojih se samo crveni u Briselu…

“Opsjednuti političkim revanšizmom prema prethodnoj vlasti, posttridesetoavgustovske vlade za tri godine nijesu primakle Crnu Goru ni milimetar bliže EU.

U međuvremenu su otišli toliko daleko da su prkosili upozorenjima EU, donoseći neustavne zakone. Da ne govorimo u kojoj mjeri su razradili antievropske prakse, đe su čak obarali kriterijume na konkursima, samo da bi se partijski zapošljavalo”, naveo je Nikolić u reagovanju.

Čitaj još:   U JEDNOM DANU: Policiji predali 1.500 komada oružja, 50.000 metaka, više od 100 bombi, zolji... (foto)

Sve to, kako je kazao, nije izmaklo pažnji Brisela.

“Otuda i sve više građana pravilno razumije da današnje insistiranje pojedinih političkih partija na očuvanju izborne volje iz 30. avgusta 2020, nije ništa drugo do vapaj za očuvanjem političkog monopola nad funkcijama i privilegijama, a ne potreba da guraju zemlju prema EU.

I ovaj izvještaj, kao i svi prethodni opominje na uplitanje stranih sila u unutrašnje poslove Crne Gore, posebno Rusije, i poziva na jačanje otpornosti prema dezinformacijama, što samo govori u prilog našim stalnim upozorenjima da Crna Gora ne može uspostaviti ni političku ni institucionalnu stabilnost, dok god na njenoj teritoriji djeluju političke ispostave Moskve i Beograda, kao i njihovi propagandni punktovi za hibridni rat i subverziju”, ocijenio je Nikolić.

Smatra da je odavno postalo beznadežno komentarisati loše primjere i prakse koje se u Crnoj Gori dešavaju na dnevnom nivou.

“Država je od 2020. u pogrešnom vozu, a kad je pogrešan voz, sve stanice su pogrešne. Zato groteskno zvuči kada se u pregovorima o formiranju buduće vlade, ponavlja refren o potrebi da većina od 30. avgusta opet formira vladu. Briselski izvještaji o napretku, surovo ruše svaku teoriju koja insistira na revitalizaciji projekta, zbog kojeg je Crna Gora okarakterisana kao rak rana regiona”, zaključio je Nikolić.

Čitaj još:   Milan PIPUN Knežević: SNP- u i URA- i od 20 ministarstava nuđeno 10... (foto, video)

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more