IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVO NAOBLAČENJE, SADA IDE– POTOP: Gdje će najviše padati u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusova…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 20. IX. 2023… 10: 58… PRVO NAOBLAČENJE, SADA IDE– POTOP: Gdje će najviše padati u narednih nekoliko dana… (foto)

Poslijepodne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni.

BiH: Tokom dana naoblačenje, ponegdje moguća kiša

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana, prenosi Anadolu.

A onda poslijepodne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusova, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

srijeda, 20.09.2023. godine
Tmurno vrijeme, uz povremene, slabije padavine, djelimično će pokvariti opštu sliku. Pri tome, temperature zraka će imati umjeren hod, bez većih oscilacija. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa prolaskom pogoršanja, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati u cijeloj zemlji.

Čitaj još:   RED SUNCA, RED KIŠE: Sunčano, tokom dana povećanje oblačnosti, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini, na jugoistoku i jugozapadu Bosne. Poslijepodne i tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 31 stepena.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne slabi lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru i zapadu Hercegovine. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 32 stepena.

U subotu u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne padavine i u Hercegovini, centralnim područjima Bosne, a tokom noći u cijeloj zemlji. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Prije podne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na sjeveroistoku Bosne do 33 stepena C…

Čitaj još:   Medojević: Vlada HAPSI SITNE, A ŠTITI KRUPNE RIBE

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more