IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČAN PAD TEMPERATURE: Danas oblačno s kišom, pljuskovi i grmljavina, vrijeme koje se očekuje naredenih dana… (foto)

Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, objavili iz FHMZ- a BiH…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrak, 21. IX. 2023… 11 38… DRAMATIČAN PAD TEMPERATURE: Danas oblačno s kišom, pljuskovi i grmljavina, vrijeme koje se očekuje naredenih dana… (foto)

U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljusak je moguć u zapadnim i ponegdje u centralnim područjima. Pljuskovi i grmljavina se očekuju širom regije, a tokom noći na jugu i jugozapadu.


Nakon višednevnih padavina, vedro nebo, sunce i proljetne temperature izmamile su domaće šetače, ali i privukle brojne strane turiste u Sarajevo koji su pohrlili u parkove i izletišta bosanskohercegovačke prijestolnice (İsmail DURU – Anadolu Ajansı)

Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 24 do 30°C.

U Bosni i Hercegovini prijepodne se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša ili lokalni pljusak je moguć u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom zemlje, a tokom noći na jugu i jugozapadu, prenosi Anadolu.

Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

četvrtak, 21.09.2023. godine
Promjena vremenskih prilika usloviće lošiju opštu sliku, najprije na zapadu, potom sa odmicanjem dana i u cijeloj zemlji. Preovladavajuće južno strujanje uz izraženiju nestabilnost, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   HAOS: Žestok sukob navijača sa policijom pred derbi na Marakani...

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je lokalno moguća slaba kiša. U drugom dijelu dana se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stepeni Celzijusovih.

U petak u Hercegovini i zapadnim područjimna Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena.

U subotu u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom, jačim pljuskovima i grmljavinom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Tokom noći padavine se očekuju u Hercegovini i u centralnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Prije podne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na sjeveroistoku Bosne do 30 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu zemlje se očekuju intenzivnije padavine, što može usloviti pojavu urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Temperature zraka u Bosni između 12 i 18, a u Hercegovini do 22 stepena C…

Čitaj još:   VIC DANA: Uhvatio Mujo zlatnu ribicu, ona progovorila na tečnom maternjem jezikom… (foto)

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more