IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GROM PRESJEKAO BANDERU NAPOLA U SPLITU! Pogledajte kakvo nevrijeme ide ka nama, kiša potopila dijelove grada, pada i ne staje… (foto, video)

Nekoliko ulica je poplavljeno, automobili su ponegdje pod vodom, a hrvatski mediji navode i da je grom udario u drveni stub za rasvjetu na Pujankama.

SPLIT: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 24. IX. 2023… 00: 08…GROM PRESJEKAO BANDERU NAPOLA U SPLITU! Pogledajte kakvo nevrijeme ide ka nama, kiša potopila dijelove grada, pada i ne staje… (foto, video)

Na snimcima i fotografijama se vidi da je stub maltene prepolovljen nakon udara groma.

Snažno nevrijeme sa grmljavinom zahvatilo je danas dijelove Hrvatske!

Ciklon se premješta od ranih jutarnjih sati preko Dalmacije. Lokalni mediji navode da je najkritičnije u Splitu, a očekuje se da ovo snažno nevreme u večernjim satima stigne i u BiH i Srbiju.

Najviše kiše palo je u Šibeniku gdje su se pojedine mjerne stanice izmjereli i 107 liatara po kvadratnom metru. Nevrijeme sa grmljavinom izazvalo je velike probleme i na splitskim ulicama.

Nekoliko ulica je poplavljeno, automobili su ponegdje pod vodom, a hrvatski mediji navode i da je grom udario u drveni stub za rasvjetu na Pujankama. Na snimcima i fotografijama se vidi da je stub maltene prepolovljen nakon udara groma.

BONUS VIDEO: Grom udario u rasvjetni stup! Jako nevrijeme zahvatilo Split…

Čitaj još:   SLUŽBENO POTVRĐENO: Uhapšen maloljetnik koji je u Sarajevu BMW- om pokosio dvije djevojke... (foto)

– Padala je jaka kiša nošena vjetrom i to više vodoravno nego uspravno. Bilo je tamno nebo. Bili smo blizu u jednom lokalu i odjednom vidjeli munju. Bila je baš jaka detonacija. Jako se čulo. Kad je stala kiša mi smo došli tamo i vidjeli taj stup. Hvala Bogu da nije nikom ništa. Sad je oblačno, ali ne pada više – navodi čitalac za 24 sata.

DHMZ je izdao upozorenje na oluju koje važi za cijelu zemlju. Veći dio Hrvatske je u subotu u narandžastom što znači da te dijelove očekuje opasno vrijeme.

– Jesen se ukazala na prvi dan jeseni. Do kraja dana treba očekivati povremenu kišu, ponegdje i obilnu, ali i na nevrijeme sa grmljavinom i to najviše u Dalmaciji. Nakon kišovitog vikenda u ponedjeljak smirivanje, a zatim vjerovatno slijedi bablje ljeto – navode iz DHMZ- a.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije također je izdao upozorenje zbog lošeg vremena koje je pred nama. Upozorenje na obilne padavine sa gradom i olujni vjetar važi za oba dana vikenda, a očekuje se da popodne prvo zagrmi u Bačkoj, a potom i u ostalim dijelovima Srbije.

Čitaj još:   SKANDAL: Vučić OPOZVAO AMBASADORA koji je UMRO 2017. godine

(Kurir.rs/24sata)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more