IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIŠA PLAČE NAD SANDŽAKOM: Danas dženaza u Sjenici, na Ahiret preselio JAHIJA Mahmutović, mladić je bio učenik treće godine Medrese “Gazi Isa- beg”… (foto)

Sin hfz. Esada ef. Mahmutovića iz Sjenice, Jahja Mahmutović (17) utopio se u Ulcinju...

SJENICA: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 24. IX. 2023… 10: 08… KIŠA PLAČE NAD SANDŽAKOM: Danas dženaza u Sjenici, na Ahiret preselio JAHIJA Mahmutović, mladić je bio učenik treće godine Medrese “Gazi Isa- beg”… (foto)

Jahja Mahmutović (17) utopio se subotu u Ulcinju, bio učenik treće godine Medrese “Gazi Isa- beg” i Novom Pazaru, a u Ulcinju je boravio sa ostalim vršnjacima na ekskurziji.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić nazdravio je glavu porodici Mahmutović.

– Da se Allah smiluje Esad efendijinom Jahji, našem medresantu i da ga primi u Svoje okrilje, među časne šehide našeg umeta. Da njegovim roditeljima, cijeloj porodici i našoj Zajednici daruje sabur i snage da ovo iskušenje kao vjernici dostojanstveno podnesemo.

Glavu porodici Mahmutović nazdravio je i Edin Đerlek, ministar u Vladi Srbije i zamjenik predsjednika Stranke pravde i pomirenja.

– Duboko nas je potresla ova tužna vest za cijeli Sandžak!Danas je preselio sin uvaženog i cijenjenog efendije hfz. Esada Mahmutovića. Molim Allaha dz.š. da ovom divnom momku, rahmetli Jahji, podari lijepi Džennet, a familiji Mahmutović sabur u ovom teškom iskušenju koje ih je zadesilo. Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo, napisao je Đerlek na svom Fejsbuk profilu.

Za sada nije poznat uzrok smrti…

Čitaj još:   NEVIĐENA TUGA: U nedjelju DŽENAZA poginuloj AJLI Đikić...

Rahmetli Jahji Mahmutović (17), sinu hfz. Esada ef. Mahmutovića iz Sjenice Dženaza će se klanjati sa ikindije namaza kod Osman ibn Affan– Musafir džamije. a ukop će se obaviti na Mezarju Baruthana u Sjenici 24.09 2023 u 15: 00 sati…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more