IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KIŠA PLAČE NAD SANDŽAKOM: Danas dženaza u Sjenici, na Ahiret preselio JAHIJA Mahmutović, mladić je bio učenik treće godine Medrese “Gazi Isa- beg”… (foto)

Sin hfz. Esada ef. Mahmutovića iz Sjenice, Jahja Mahmutović (17) utopio se u Ulcinju...

SJENICA: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 24. IX. 2023… 10: 08… KIŠA PLAČE NAD SANDŽAKOM: Danas dženaza u Sjenici, na Ahiret preselio JAHIJA Mahmutović, mladić je bio učenik treće godine Medrese “Gazi Isa- beg”… (foto)

Jahja Mahmutović (17) utopio se subotu u Ulcinju, bio učenik treće godine Medrese “Gazi Isa- beg” i Novom Pazaru, a u Ulcinju je boravio sa ostalim vršnjacima na ekskurziji.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić nazdravio je glavu porodici Mahmutović.

– Da se Allah smiluje Esad efendijinom Jahji, našem medresantu i da ga primi u Svoje okrilje, među časne šehide našeg umeta. Da njegovim roditeljima, cijeloj porodici i našoj Zajednici daruje sabur i snage da ovo iskušenje kao vjernici dostojanstveno podnesemo.

Glavu porodici Mahmutović nazdravio je i Edin Đerlek, ministar u Vladi Srbije i zamjenik predsjednika Stranke pravde i pomirenja.

– Duboko nas je potresla ova tužna vest za cijeli Sandžak!Danas je preselio sin uvaženog i cijenjenog efendije hfz. Esada Mahmutovića. Molim Allaha dz.š. da ovom divnom momku, rahmetli Jahji, podari lijepi Džennet, a familiji Mahmutović sabur u ovom teškom iskušenju koje ih je zadesilo. Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo, napisao je Đerlek na svom Fejsbuk profilu.

Za sada nije poznat uzrok smrti…

Čitaj još:   LEDENI DAN I VRHUNAC LEDENOG VALA: Izdao narandžasto upozorenje kao znak za ekstremne vremenske uslove, jutros najhladnije na… (foto)

Rahmetli Jahji Mahmutović (17), sinu hfz. Esada ef. Mahmutovića iz Sjenice Dženaza će se klanjati sa ikindije namaza kod Osman ibn Affan– Musafir džamije. a ukop će se obaviti na Mezarju Baruthana u Sjenici 24.09 2023 u 15: 00 sati…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ PORUČIO MANDIĆU: “U životu izdavao samo naučne radove i knjige, šta su izdali”profesionalni Srbi” i…” (foto)