IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Osuđujemo eskalaciju nasilja na Kosovu, Vlada Crne Gore satima žmurila na oružano nasilje i ponovo obrukala našu državu… (foto, video)

“Nadamo se da se spirala nasilja neće proširiti, i da će se teroristički napadi u ovoj državi zaustaviti”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25. IX. 2023… 00: 28… DPS: Osuđujemo eskalaciju nasilja na Kosovu, Vlada Crne Gore satima žmurila na oružano nasilje i ponovo obrukala našu državu… (foto., video)

Demokratska partija socijalista osuđuje eskalaciju nasilja na Kosovu i napad terorista na kosovsku policiju. Duboko žalimo zbog smrti kosovskog policajca, upućujemo saučešće njegovoj porodici, a svim pripadnicima snaga bezbjednosti koji su povrijeđeni, želimo brz oporavak, saopšteno je iz DPS- a.

“Duboko žalimo zbog smrti kosovskog policajca, upućujemo saučešće njegovoj porodici, a svim pripadnicima snaga bezbjednosti koji su povrijeđeni, želimo brz oporavak”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su izrazili zabrinutost zbog, kako piše u saopštenju, konstantnih pokušaja destabilizacije Kosova, koji su danas rezultirali i novim žrtvama sa srpske strane.

“Nadamo se da se spirala nasilja neće proširiti, i da će se teroristički napadi u ovoj državi zaustaviti. Ovaj region je iskusio posljedice nacionalizma i njegovog podstrekivanja sa strane, tako da ono što se danas na Kosovu desilo, treba da bude i alarm međunarodnoj zajednici, da uloži svoj autoritet i efikasno pomogne u rješavanju narasle krize”, dodaje se.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Spajić sljedeće godine neće biti ministar, OVA VLADA JE ZAVRŠILA KARIJERU

Oni su apelovali na nastavak dijaloga između Srbije i Kosova, i pronalaženja rješenja mirnim putem.

Istakli su da sa žaljenjem konstatuju da je Vlada Crne Gore, satima žmurila na oružano nasilje koje se desilo u susjedstvu.

“Mnogi međunarodni zvaničnici, i brojne evropske vlade odmah su osudili napad terorista na policiju Kosova, ali je odsustvo hrabrosti i integriteta Vlade Crne Gore, nažalost i ovaj put našu državu obrukalo”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Na sjeveru Kosova ubijen policajac…

izvor Antena M.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more