IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILUTIN Cerović: Sportski polusvijet… (foto)

On se busa u velikosrpstvo uprkos činjenici da ni po jednom kriterijumu nije Srbin, nego je teniser rođen u Srbiji, što je velika razlika za koju nema intelektualne i moralne kapacitete da shvati i prihvati…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, ponedeljak, 25. IX. 2023… 00: 28… MILUTIN Cerović: Sportski polusvijet… (foto)

Zamislite vi to kada jedan sportista kome su srednji vek i mitovi toga doba ideal – drži predavanje i pridikuje civilizovanom delu zapadne kulturološke provenijencije.

Piše: Milutin Cerović

Opšte je poznato da bezmalo 90 odsto sportista kod nas nema regularno završenu ni osnovnu školu, ali to nekima uopšte ne smeta da drže tirade i predavanja svima na konferencijama za štampu.

Jedan od njih je toliko bezobrazan i ohol, da je potpuno zaboravio na činjenicu da je postao bogat i planetarno poznat zahvaljujući zapadu, a ne anemičnom istoku.

E on takav ne prestaje da kritikuje svoje dobrotvore sa zapada, gde čak i igra većinu mečeva.

Taj lik je inače završio samo pet razreda osnovne škole, ali kažu da govori strane jezike. Poznato je da i deca govore strane jezike pre nego se uopšte opismene, pa mu se to ne može uzeti kao neki veliki intelektualni podvig i kvalitet.

Čitaj još:   Dr Kon žestoko napao Vučića: „Kriva su lica koja su omogućila 5.000 ljudi na stadionu..." (foto + video)

Taj lik koji je postao ultra poznat po žutoj teniskoj loptici, danas drži predavanje zapadu da ne zalužuje da ga ima, jer ga ne voli dovoljno koliko on misli da treba.

Pomenuti sportista pre neki dan kaže, da ga zapad ne voli jer je Srbin, a da je Severokoreanac bi ga obožavali verovatno?

On se busa u velikosrpstvo uprkos činjenici da ni po jednom kriterijumu nije Srbin, nego je teniser rođen u Srbiji, što je velika razlika za koju on nema intelektualne i moralne kapacitete da shvati i prihvati.

Zamislite vi to kada jedan sportista kome su srednji vek i mitovi toga doba ideal – drži predavanje i pridikuje civilizovanom delu zapadne kulturološke provenijencije.

Čini se da je tu u pitanju dijagnoza koja se jednostavno može svesti na sledeće tri reči– velikosrpsko mitomansko ludilo.

Čitaj još:   PRED DRUGI PROTEST U PODGORICI: Dolaze građani iz svih krajeva Crne Gore- „IMA NAS a tek će da nas bude“!

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more