IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEBOJŠA Medojević: Samo najveći neprijatelji Crne Gore, mogu se radovati formiranju Vlade MILOJKA Spajića… (foto)

Vještačko uvećanje tražnje administrativnim i politikantskim odukama o povećanju minimalne zarade i automatska reakcija trgovačkih kartela o podizanju marži i sticanju ekstra profita zloupotrebom svog dominantnog položaja na tržištu su glavni uzroci eksplozija cijena u Crna Gora, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević. 

Kako navodi, cijene hrane na globalnom nivou su u padu, ali to ne dotiče Crnu Goru jer su uzroci inflacije unutrašnji i imaju svoj politički korijen.

„Kad jednom pogurate cijene na gore, bez realnih ekonomskih razloga, spirala inflacije sama od sebe uvećava cijene kao posljedicu psiholoških reakcija na lažne signale sa tržišta. Sad Spajić ćuti i nema odgovor zašto cijene hrane u Crnoj Gori rastu, a u svijetu se smanjuju. Mada, realno, on to i ne zna“, kaže Medojević. 

Zato se, dodaje, programom Evropa Sad vatra gasi benzinom koji će dovesti do sloma ekonomije i javnih finansija.

Čitaj još:   MEDOJEVIĆ: Krivokapić pomjera brda MISLIMA i vrijeme vraća unazad

„Ekonomski monstrum koji je stvorio Spajiĉ i njegove gazde mora se hraniti novom vještački iniciranom tražnjom i zaduženjem i rasrodajom preostalih državnih i nacionalnih resursa- EPCG, LUKA BAR, šume, rude, vode, zemlja…

Samo najveći neprijatelji Crne Gore mogu se radovati formiranju Vlade Spajića. A takvih ima dosta na političkoj sceni“, zaključuje Nebojša Medojević. 

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more