IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: U bolnici preminula beba, naložena obdukcija, ispituje se slučaj… (foto)

Beba stara dva dana preminula je u nikšićkoj bolnici, saopšteno je za medije iz policije…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 25. IX. 2023… 10: 28… NIKŠIĆ: U bolnici preminula beba, naložena obdukcija, ispituje se slučaj… (foto)

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran predmet povodom smrti bebe u Opštoj bolnici u Nikšiću.

Beba stara dva dana preminula je sinoć u nikšićkoj bolnici, saopšteno je CdM-u iz policije.

“Odjeljenje bezbjednosti Nikšić u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom preduzima mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt. Naložena je obdukcija. Saslušano je više medicinskog osoblja”, kazali su CdM-u iz policije.

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran predmet povodom smrti bebe u Opštoj bolnici u Nikšiću.

“Od strane tužilaštva je data naredba za obdukciju tijela bebe, a nakon dostavljanja zapisnika, pribaviće se cjelokupni spisi predmeta vezano za navedeni slučaj i preduzeti i druge mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju donošenja odluke u predmetu”, kazala je za CdM rukovoditeljka ovog tužilaštva i portparolka Lepa Medenica.

Direktorica nikšićke Opšte bolnice Dušanka Milatović Perović potvrdila je Portalu RTNK da je beba preminula sinoć i da je slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu te da je procedura u toku.

Čitaj još:   ALARM I OPOMENA: Đaci u CG koriste TEŠKE DROGE, više od prosjeka EU...

“Beba je prestala da diše, mi tu ne možemo ništa tvrditi šta je uzrok dok ne dođu rezultati obdukcije koja će biti obavljena danas“, kazala je Milatović Perović.

Ona je dodala da je dežurna doktorka bezuspješno pokušavala reanimaciju.

Nikšićka bolnica je ranije bila u centru pažnje zbog više slučajeva.

U junu ove godine Nikšićanka je podnijela tužbu protiv Opšte bolnice u Nikšiću zbog ugrožavanja zdravlja i nesavjesnog rada, nakon što joj je hirurškim putem uklonjena braunila iz vene na ruci, koja je, kako tvrdi, tu ostala nakon carskog reza 12. januara ove godine.

Takođe, prošle godine pacijentu koji je bio smješten na Internom odjeljenju Bolnice u Nikšiću greškom je data krv i još neodgovarajuće krvne grupe. Pacijent je tada doživio anafilaktički šok, nakon čega je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore. (S.Đukanović, A.Obradović)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more