IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEKI Radončić: Dobro je što je akcija na Kosovu osujećena, slični scenariji brzo bi se proširili i na BiH i Crnu Goru… (foto)

Bilo je očekivano da Srbija izazove krizu na Kosovu, ali ne i da sprovede organizovan uterorističku akciju, kaže novinar Šeki Radončić za Gradsku RTV. Ocjenjuje da je Kosovo brzom akcijom pokazalo da je država sa jakim bezbjednosnim sistemom. Kako naglašava, na ovaj način je spriječeno da se sukob prelije na Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Cilj je bio da se izazove krvoproliće na Kosovu, kaže Radončić.

„Dakle, ti obučeni ljudi, ako uzmemo još njihov broj – oko tridesetak – jednostavno su se spremali da podignu neku vrstu novog srpskog ustanka na Kosovu. I vjerovatno su očekivali vojnu podršku iz Srbije, koja naravno nije uslijedila jer bi bilo preočigledno”, kazao je Radončić.

Predsjednik Srbije u svom je obraćanju nakon dešavanja na Kosovu, kako kaže, ponovo pribjegao manipulaciji prebacujući krivicu na premijera Kosova Albina Kurtija.

„Vidite oružje, vidite ubijene policajce, vidite Vučića koji se izvinjava, koji žali za tim ubijenim policajcem i onda on kaže za sve je kriv Aljbin Kurti. Pa nije Aljbin Kurti naoružao te ljude. Nije ih poslao u srpske manastire. Nije ih poslao da ubiju policajce Kosova. Dakle Vučić se opet bavi manipulacijama, opet ne može dalje od sebe i opet ne može dalje od Vučića iz devedesetih godina“, ističe Radončić.

Čitaj još:   Šeki Radončić: CRNA GORA JE BURE BARUTA, LAKO MOŽE EKSPLODIRATI (video)

Smatra da međunarodna zajednica snosi dio krivice za dešavanja na Kosovu.

„Međunarodna zajednica jeste kriva i treba je optuživati, ali zato što sve ovo dozvoljava Aleksandru Vučiću i Srbiji”, navodi Radončić.

Kosovo je, bez ičije pomoći, riješilo krizu i pokazalo da je država sa ozbiljnim bezbjednosnim sistemom, kaže Radončić i dodaje da je važno što je ova akcija osujećena jer bi se slični scenariji brzo proširili i na BiH i Crnu Goru. Članstvo u NATO -u spriječilo je Srbiju da napadne Crnu Goru na konvencionalan način, ali je po pitanju hibridnog rata koji se vodi u našoj zemlji njihova pomoć potpuno zakazala, zaključuje Radončić.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more