IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA I NOVI PREOKRET: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas pretežno oblačno prijepodne. očekuje se sunčanije u drugom dijelu dana i prolazno više oblačnosti dio prije podneva, saopćeno je iz FHMZ-a BiH…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26. IX. 2023… 10: 28… VREMENSKA PROGNOZA I NOVI PREOKRET: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme sa temperaturom do 29 stepeni C…

“Danas se u Bosni očekuje više oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini prolazno više oblačnosti dio prije podneva”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni C..

utorak, 26.09.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježijeg jutra, danju će otopliti i uz sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U Bosni, nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Opšta slika će, sa više sunca, većim dijelom dana biti ljepša u Hercegovini.

srijeda, 27.09.2023. godine
Biometeorološke prilike su povoljne. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog svježijeg vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Određen pritvor ubici Nedžiba Kačara…

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje stabilno i sunčano vrijeme uz malo oblaka. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

U subotu sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugoj polovini dana se očekuje naoblačenje. Tokom noći na nedjelju rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni C…

Čitaj još:   ''Džehva" ljubavna priča stara više stotina godina

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more